Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσοι τροχοί μπορούν να χωρέσουν σε ένα αγροτικό;

Newsbomb

Η Mercedes παρουσιάζοντας πριν από μερικά χρόνια την G63 AMG 6x6 ξεκίνησε τη μόδα των τριαξονικών αγροτικών.

Του Γιάννη Σκουφή

Η G63 με τους τρεις άξονες και τους έξι τροχούς είναι σίγουρα εντυπωσιακή και πανάκριβη καθώς η τιμή της ξεκινούσε από τις 450.000 ευρώ. Το τελευταίο σαφώς και δεν στάθηκε εμπόδιο στο να γίνουν οι 100 μονάδες της που κατασκευάστηκαν από το 2013 έως και το 2016 ανάρπαστες. Στις χώρες του Κόλπου αλλά και στη Ρωσία και την Κίνα.

Έκτοτε έχουν παρουσιαστεί μερικά άλλα one-off τριαξονικά αγροτικά, από Toyota Hilux μέχρι ανακατασκευασμένο Land Rover Defender, ενώ τώρα έρχεται η Hennessey να παρουσιάσει ένα αντίστοιχο Chevrolet Silverado. Το οποίο χαϊδευτικά το λέει Goliath, όνομα που ταιριάζει τόσο με τις θηριώδεις διαστάσεις του όσο και με την τιμή του των 350.000 δολαρίων.

Αυτό που έκανε η Hennessey -για την οποία ίσως να έχετε ακούσει για την μανία της με τα ρεκόρ ταχύτητας- ήταν να σηκώσει το αμάξωμα κατά 20 εκατοστά, να «κόψει» το πίσω μέρος της καρότσας, να τοποθετήσει μια νέα ανάρτηση και να περάσει την μετάδοση για έναν τρίτο άξονα.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας V8 βενζίνης με 6.200 κυβικά και αρχικά 705 ίππους, οι οποίοι εδώ χάρη στις επεμβάσεις των μηχανικών της Hennessey στον τεράστιο μηχανικό υπερσυμπιεστή των 2,9 λίτρων έγινα 800. Και οι οποίοι έχουν και φοβερό ήχο όπως θα ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί, ενώ θα δείτε και τις δυνατότητες του Goliath 6x6.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: «Καίει» την 35χρονη ιδιόχειρο σημείωμα - Τι αναφέρει