Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To σούπερ σκάφος της Lamborghini είναι τόσο όμορφο όσο και τα αυτοκίνητά της

Newsbomb

Θα κατασκευαστεί μόλις 63 φορές και η τιμή του είναι περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια. Όσο δηλαδή κόστιζε μια συλλεκτική Veneno.

Του Γιάννη Σκουφή

Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα όχι η τελευταία που ένας κατασκευαστής πανάκριβων υπερ- αυτοκινήτων συμμετέχει στην εξέλιξη και την κατασκευή ενός πανάκριβου σκάφους. Έτσι, μετά τις Aston Martin, Porsche, Lexus και η Lamborghini αποκτά το δικό της σούπερ ταχύπλοο.

Για να είμαστε απόλυτα ακριβείς το Κέντρο Σχεδίασης της ιταλικής εταιρείας ήταν αυτό που συνεργάστηκε με την Tecnomar για την δημιουργία ενός πραγματικά πανέμορφου σκάφους που σχεδιαστικά μας παραπέμπει στην εκπληκτική Sian FKP 37. Τόσο η πλώρη και η πρύμνη, όσο και το πιλοτήριο του σκάφους, έχουν ευθείς επιρροές από το σούπερ τετράτροχο της Lamborghini.

Πάντως, το Lamborghini 63 (το νούμερο σχετίζεται τόσο με το μήκος των 63 ποδιών όσο και με το έτος ίδρυσης της εταιρείας το 1963) δεν κινείται ούτε από τον V10 ούτε από τον V12 της μάρκας. Οι λύσεις προέρχονται από μια άλλη εταιρεία του ομίλου Volkswagen, τη ΜΑΝ, από την οποία προέρχονται οι δύο V12 diesel που αποδίδουν συνολικά 4.000 ίππους.

Που επιτρέπουν στο σούπερ σκάφος να αναπτύσσει ταχύτητα που φτάνει τους 60 κόμβους ή αν προτιμάτε τα 111 χλμ./ ώρα, τιμή ιδιαίτερα μεγάλη για τη θάλασσα.

Όπως συμβαίνει και με τα σπέσιαλ μοντέλα της Lamborghini έτσι και τα 63 σπέσιαλ σκάφη με το όνομά της που θα κατασκευαστούν έχουν ήδη προπωληθεί, με τις παραδόσεις να ξεκινούν από του χρόνου.