Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Alpha Wolf είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ηλεκτρικό «αγροτικό»

Newsbomb

Η Alpha είναι μια αμερικανική start-up που μεγαλώνει συνεχώς και έχει φτάσει πλέον να παρουσιάσει το τέταρτο μοντέλο της γκάμας της.

Του Γιάννη Σκουφή

Όλα τα μοντέλα της καλιφορνέζικης Alpha είναι ηλεκτρικά και πραγματικά ξεχωρίζουν από την πολύ ελκυστική σχεδίαση τους που συνδυάζει το ρετρό με το μεταμοντέρνο στοιχείο. Έτσι μετά το κουπέ Ace, το Jax με το στιλ SUV και το Icon με την «boxy» σχεδίαση, οι Αμερικανοί τραβούν και πάλι την προσοχή μας με το Wolf.

Όπως μπορείτε να δείτε πρόκειται για ένα κόμπακτ διαστάσεων ημιφορτηγό που μας θυμίζει αντίστοιχα Toyota και Ford της δεκαετίας του 1980 με την μάσκα του όμως να έχει και έναν φουτουριστικό αέρα, κυρίως χάρη στα φώτα του.

Το ηλεκτρικό Wolf πάντως είναι και πρακτικό μιας και έχει μεγάλη καρότσα 1,65 x 1,49 μέτρων με βάθος 40 εκατοστών με κλασική πόρτα που πέφτει προς τα κάτω. Οι διαστάσεις της καρότσας προκύπτουν τόσο από το μήκος του των 4,77 μέτρων όσο και από το ότι η καμπίνα του είναι μονή, ενώ χωρά ακόμα και ένα πάνελ από φωτοβολταϊκά για την φόρτιση του αυτοκινήτου.

Στο μινιμάλ εσωτερικό τα υλικά είναι προσεγμένα, ενώ το δέρμα εκτός από τα καθίσματα καλύπτει και το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό. Αυτό που δεν υπάρχει είναι κεντρική κονσόλα, ενώ στο μέσο του ταμπλό υπάρχει μια όρθια, αλα tablet οθόνη.

Το Alpha Truck μπορεί να είναι είτε προσθιοκίνητο είτε τετρακίνητο με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες αντίστοιχα και η μπαταρία του έχει ενεργειακή χωρητικότητα από 75 έως 85 kWh. Η αυτονομία του θα φτάνει τα μέχρι και τα 440 χιλιόμετρα, ενώ η τιμή του θα ξεκινά στις ΗΠΑ από τις 38.500 ευρώ (46.000 δολάρια).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.