Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το Honda πετάει και μάλιστα μακριά 

Newsbomb

Η Honda Aircraft Company μπαίνει όλο και πιο βαθιά στην βιομηχανία των «επαγγελματικών» τζετ και μόλις πρόσφατα παρουσίασε το πρωτότυπο 2600.

Του Γιάννη Σκουφή

Πρόκειται για ένα concept που θα μπει στην παραγωγή και στην αγορά των αεροσκαφών που προορίζονται για ιδιωτικές πτήσεις, είτε επαγγελματικές είτε για αναψυχή. Η καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει έως 11 επιβάτες, ενώ η ιαπωνική εταιρία κάνει ιδιαίτερο λόγο για το εσωτερικό ύψος και την προσφερόμενη άνεση.

Το 2600 Concept ακολουθεί την ιδιαίτερη σχεδίαση των κινητήρων πάνω από τα φτερά, μία διάταξη που χαρακτηρίζει όλα τα HondaJet. Ένα ακόμα ιδιαίτερο στοιχείο αφορά την άτρακτο που είναι κατασκευασμένη από συνθετικά υλικά ενώ αξιοσημείωτο είναι πως το 2600 θα είναι το πρώτο ελαφρύ αεριωθούμενο αεροσκάφος στον κόσμο ικανό για μία πτήση από την Ανατολική στη Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών χωρίς ανεφοδιασμό.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με την Honda, το βεληνεκές του φτάνει τα 2.625 ναυτικά μίλια (4.200 χιλιόμετρα) με μέγιστη ταχύτητα 450 κόμβων (833 χλμ./ώρα) και μέγιστο ύψος πτήσης τα 47.000 πόδια.

Η Honda αναφέρει πως το 2600 Concept θα προσφέρει κατά 20% μειωμένη κατανάλωση καυσίμου σε σχέση με ένα τυπικό ελαφρύ τζετ και είναι πάνω από 40% πιο οικονομικό σε καύσιμο από ένα μεσαίου μεγέθους τζετ.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια, παρουσιάσαμε το HondaJet Elite, στη συνέχεια το Elite S και τώρα διευρύνουμε τον αρχικό προγραμματισμό του HondaJet», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Honda Aircraft Company, Michimasa Fujino. «Με το HondaJet 2600 Concept, το οποίο μπορεί να κάνει μία διηπειρωτική πτήση, εισάγουμε μια νέα γενιά επαγγελματικών αεροσκαφών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.