Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μία Lamborghini Countach είχε να πλυθεί εδώ και 20 χρόνια (vid)

Newsbomb

Σε διάφορα μέρη του κόσμου υπάρχουν χιλιάδες σπάνια αυτοκίνητα που είναι εγκαταλειμμένα και κρυμμένα από το φως του ήλιου.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Lamborghini Countach που βλέπετε στην οθόνη σας έχει κατασκευαστεί το 1985 αλλά τα περισσότερα χρόνια της ζωής της βρισκόταν ακίνητη και ξεχασμένη σε έναν αχυρώνα κάπου στο Κονέκτικατ. Ακόμη και ο ιδιοκτήτης της που μιλά στο βίντεο που ακολουθεί δεν εξηγεί το λόγο που είχε παρατήσει την άμοιρη Lambo τόσα χρόνια σε ένα τόσο αφιλόξενο περιβάλλον.

Όπως και να έχει το σπάνιο αυτοκίνητο απέκτησε νέα στέγη αφού την αγόρασε ένας συλλέκτης από το Μαϊάμι και το σίγουρο είναι πως θα το σεβαστεί όπως πρέπει. Μάλιστα, για την ασφαλή αποκατάσταση της Countach απευθύνθηκε σε μια ομάδα ειδικών που καθαρίζει και επαναφέρει με ιδιαίτερη προσοχή σπάνια αυτοκίνητα.

Χαρακτηριστικό είναι πως ένας από τους ειδικούς, ο Larry Kosilla της Ammo NYC, αναφέρει πως είναι το πιο… βρωμερό supercar που έχει συναντήσει ποτέ και σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό φταίνε τα ποντίκια. Πάντως, δεν ξέχασε να προσθέσει πως είναι και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα που έχει αναλάβει ποτέ.

Στο σημείο αυτό να πούμε πως πρόκειται για μια Countach 5000. H Lamborghini είχε κατασκευάσει συνολικά 321 μονάδες και μόλις οι 50 πήγαν στις ΗΠΑ και πραγματικά είναι να απορεί κανείς πως κάποιος μπορεί να είχε ξεχάσει μία τόσο σημαντική ιστορικά και σπάνια Lamborghini για 20 χρόνια στον αχυρώνα του…