Συνάντηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόφιλο Β΄

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας απονεμήθηκε η ανώτατη διάκριση του Θρόνου, ο Μεγαλόσταυρος του Αγίου Μάρκου με αστέρι
Συνάντηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόφιλο Β΄
Eurokinissi
1'

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αλεξάνδρεια, συναντήθηκε στο Πατριαρχείο με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β'.

Η κυρία Σακελλαροπούλου εξήρε την προσήλωση με την οποία ο Πατριάρχης, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, φέρει εις πέρας την αποστολή του ως πνευματικός καθοδηγητής του ποιμνίου στην αφρικανική ήπειρο, αποτελώντας άξιο πρεσβευτή της ελληνορθόδοξης παράδοσης. Τόνισε επίσης, ότι η ελληνική πολιτεία εκτιμά την καθοριστική συμβολή του Πατριαρχείου στη διατήρηση της καλής επικοινωνίας με την αιγυπτιακή πλευρά.

Katerina-Sakellaropoulou2.jpg
Πηγή: Eurokinissi

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας απονεμήθηκε από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας η ανώτατη διάκριση του Θρόνου, ο Μεγαλόσταυρος του Αγίου Μάρκου με αστέρι. Στη συνέχεια, η κυρία Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε σε εκθεσιακό χώρο και στη βιβλιοθήκη του Πατριαρχείου.

Την Πρόεδρο υποδέχθηκε στο Πατριαρχείο, ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος και Άνω Αιγύπτου Παντελεήμων, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή