Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο ασφαλή είναι τα κινεζικά αυτοκίνητα;

Newsbomb

Πριν από μερικά χρόνια τα κινέζικα μοντέλα είχαν άθλια επίπεδα παθητικής ασφάλειας και ούτε καν ανταποκρίνονταν στις απαιτητικές ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Του Γιάννη Σκουφή

Όπως πολύ καλά όμως γνωρίζουμε όλοι οι Κινέζοι μαθαίνουν πολύ γρήγορα. Και όπως κατέκτησαν την αγορά των ηλεκτρονικών φαίνεται πως έχουν βάλει για τα καλά ως στόχο να κατακτήσουν και την αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ξεκινώντας με σταθερά βήματα.

Τα πρώτα έγιναν στην αγορά της Κίνας και από την στιγμή που οι τοπικές εταιρείες πήραν την τεχνογνωσία από τους Ευρωπαίους και Ιάπωνες κατασκευαστές που συνεργάστηκαν, ξεκινούν την εισβολή τους στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου.

Ήδη υπάρχουν αρκετές κινεζικές εταιρίες που πωλούν τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα κυρίως στις χώρες που βρίσκονται στον ευρωπαϊκό βορρά. Η Nio, η BYD, η Lynk&Co, η MG, η Polestar και πολλές άλλες είναι μερικές εταιρίες όπου πιθανότατα στα επόμενα χρόνια θα ξεκινήσουν να δραστηριοποιούνται και στη χώρα μας.

Προσέξτε, δεν μιλάμε για φτηνά κινεζικά αυτοκίνητα αλλά με καλά ποιοτικά στάνταρ και ότι χρειάζεται για να δελεαστεί ο Ευρωπαίος.

Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα για την ασφάλεια που προσφέρουν τα κινεζικά αυτοκίνητα είναι το Ora Funky Cat το οποίο δοκιμάστηκε από τον αυστηρό Euro NCAP και κατάφερε να πάρει 5 αστέρια. Όσα δηλαδή και ένα Tesla.

Στο ερώτημα αν οι Κινέζοι θα καταφέρουν να καθιερωθούν και στην Ευρώπη, αυτό θα το ξέρουμε σε μερικά χρόνια…