Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έξυπνα γυαλιά και για μοτοσικλέτες!

Newsbomb

Στις BMW Motorrad Days, στο Βερολίνο, η BMW παρουσίασε τα Smartglasses ConnectedRide, τα οποία προσφέρουν άμεση πρόσβαση στα δεδομένα πλοήγησης και ακριβώς στο οπτικό πεδίο του χρήστη.

Του Γιάννη Σκουφή

Ίσως να έχετε ακούσει για τα έξυπνα γυαλιά, όπως αυτά της Google, που προβάλλουν διάφορες πληροφορίες στην επιφάνεια τους προσφέροντας άμεση ενημέρωση και πρόσβαση σε διάφορες πληροφορίες και δεδομένα. Για την περίσταση η BMW παρουσίασε την δική της πρόταση που προορίζεται για μοτοσικλετιστές που θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο ακριβώς μπροστά από τα μάτια τους.

Τα Smartglasses ConnectedRide συνδέονται με το smartphone και την εφαρμογή BMW Motorrad Connected μέσω Bluetooth. Συνδυάζονται και με ακουστικά, ενώ τα δεδομένα προβάλλονται στον δεξιό φακό. Η θέση της απεικόνισης των δεδομένων και οι διάφορες ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν και κατά την διάρκεια της οδήγησης, χρησιμοποιώντας ένα πολυχειριστήριο στο τιμόνι της μοτοσικλέτας.

Υπάρχουν δύο μεγέθη, το M για εστίαση κόρης 53-67 χιλιοστά και το L για 59-73 χιλιοστά. Επίσης, υπάρχουν σετ φακών. Το ένα είναι 85% διαφανές για χρήση ειδικά για κράνη με ενσωματωμένα αλεξήλια, ενώ το άλλο έχει σκούρους φακούς που λειτουργούν και ως γυαλιά ηλίου.

Τα έξυπνα γυαλιά της BMW μπορούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικά σχήματα προσώπου και κράνη. Η μπαταρία διαρκεί για έως και 10 ώρες. Η ημερομηνία λανσαρίσματος των BMW ConnectedRide Smartglasses αναμένεται αλλά έχει ανακοινωθεί πως θα κοστίζουν κάτω από τα 700 ευρώ.