Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Bloodhound παραμένει «ζωντανό»!

Newsbomb

Καιρό είχαμε να ακούσουμε νέα από το περιβόητο πυραυλοκίνητο όχημα που φιλοδοξεί να πετύχει ένα καινούργιο απόλυτο ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά.

Του Γιάννη Σκουφή

Πέρυσι είχε γίνει γνωστό πως το πρότζεκτ του Bloodhound, του οχήματος που θέλει να είναι το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα των 1.000 μιλίων την ώρα –αντιστοιχούν σε 1.609 χλμ./ ώρα, οπότε είναι υπερηχητικό- δεν θα προχωρούσε λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων.

Μάλιστα λίγο πριν την οικονομική της καταστροφή η βρετανική εταιρεία είχε ανακοινώσει πως θα ήταν έτοιμη να κάνει τις πρώτες δοκιμές και να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ των 1.228 χλμ./ώρα στην αποξηραμένη λίμνη της ερήμου στο Hakskeen Pan.

Από τότε και μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο δεν υπήρχαν καθόλου νέα, ενώ λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου ανακοινώθηκε πως το όλο πρότζεκτ Bloodhound εξαγοράστηκε από το μηχανικό και επιχειρηματία Ian Warhurst, ο οποίος έχει σα στόχο να κάνει το πραγματικά τρελό αυτό ρεκόρ πραγματικότητα. Πρόσφατα μάλιστα η ομάδα έδωσε στη δημοσιότητα και ένα βίντεο, που μπορείτε να δείτε στη συνέχεια, με τα νέα χρώματα του Bloodhound SCC, όπου το λευκό έχει αντικαταστήσει τα πιο έντονα πορτοκαλί και μπλε.

Η βρετανική Bloodhound Programme Ltd είχε ιδρυθεί πριν από 12 χρόνια. Ουσιαστικά το SCC είναι ένας πύραυλος «εδάφους-εδάφους» με κινητήρα τζετ της Rolls-Royce. Ο οδηγός που θα επιχειρήσει να σπάσει το δικό του ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά είναι ο Andy Green.