FUN TIME

Άφησε το πόδι της να σαπίσει από τσίμπημα φιδιού!

Άφησε το πόδι της να σαπίσει από τσίμπημα φιδιού!

Σε κρίσιμη κατάσταση, σε νοσοκομείο του Καράκας στη Βενεζουέλα, εισήχθη μια 13χρονη, μετά από δάγκωμα φιδιού που νέκρωσε το πόδι της.

Τα άτυχο κοριτσάκι ακολουθούσε, για περίπου ένα μήνα, γιατροσόφια της φυλής της, ωστόσο η κατάστασή της συνεχώς επιδεινωνόταν, με αποτέλεσμα το πόδι της να συρρικνωθεί και να μαυρίσει!

Όπως υποστήριξε μάλιστα στην Daily Mail ο Dr Arun Ghosh από το Λίβερπουλ, ο οποίος είδε τη φρικιαστική φωτογραφία που κάνει το γύρο του κόσμου, ο ακρωτηριασμός ίσως να μην είναι αρκετός για να σώσει τη ζωή της 13χρονης, καθώς η νέκρωση των κυττάρων του ποδιού πιθανότατα οδήγησε σε μια κατάσταση που ονομάζεται ραβδομυόλυση.

Η ραβδομυόλυση ενδέχεται να νεκρώσει τους ιστούς όλου του σώματος, προκαλώντας παράλληλα βλάβη στα νεφρά που σε συνδυασμό με την χαμηλή αρτηριακή πίεση να επιφέρει νεφρική ανεπάρκεια και θάνατο.

«Το δηλητήριο των φιδιών είναι πολύ περίπλοκη και εξαρτάται από το είδος του φιδιού. Εννοείται ότι δεν ακολούθησε την κατάλληλη θεραπεία», εξήγησε ο Άγγλος χειρουργός, συμπληρώνοντας: «Η εικόνα δείχνει σαφώς σοβαρή νέκρωση των ιστών που θα χρειαστεί ακρωτηριασμό, αν και ακόμα μπορεί να πεθάνει από αυτό, λόγω της φύσης του δηλητηρίου».

Αξίζει πάντως τέλος να σημειωθεί πως δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η φωτογραφία που ανέβηκε στο Instagram είναι προϊόν επεξεργασίας…

Σχετικές ειδήσεις