FUN TIME

Η «Ομάδα Χόιτ» τρέχει στην κούρσα της ζωής

Η «Ομάδα Χόιτ» τρέχει στην κούρσα της ζωής

Ο δεσμός ανάμεσα σε αυτόν τον πατέρα και τον γιο είναι πραγματικά μοναδικός. Ο Ντικ Χόιτ και ο παραπληγικός γιος του, Ρικ, παραδίδουν μαθήματα ζωής εδώ και 34 χρόνια.

Ο Ντικ και ο Ρικ είναι η «Ομάδα Χόιτ» και μαζί έχουν πάρει μέρος σε περισσότερους από χίλιους αγώνες δρόμου, με τον πατέρα να σπρώχνει το αναπηρικό καρότσι του γιου του.

Ο Ρικ γεννήθηκε το 1962. Αποτέλεσμα μιας έλλειψης οξυγόνου κατά τη διάρκεια της γέννας ήταν να εκδηλώσει εγκεφαλικές δυσλειτουργίες.

Σε πείσμα ακόμα και των γιατρών, οι οποίοι είπαν τότε στους γονείς ότι ο γιος τους δεν θα είχε ποτέ μια «φυσιολογική» ζωή, ο Ντικ και η σύζυγός του Τζούντι αγωνίστηκαν για την κοινωνική αποδοχή του Ρικ.

Αντί να τον στείλουν σε ίδρυμα, επέμειναν και το παιδί τους έγινε δεκτό στο δημόσιο σχολείο της γειτονιάς τους, στη Μασαχουσέτη.

Σε ηλικία 15 ετών, ο Ρικ ζήτησε από τον πατέρα του να πάρει μέρος σε ένα αγώνα δρόμου 8 χιλιομέτρων, που γινόταν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο Ντικ συμφώνησε να σπρώξει το αναπηρικό αμαξίδιο και έτσι πατέρας και γιος πέρασαν μαζί τη γραμμή του τερματισμού, για πρώτη φορά.

Μετά την κούρσα, ο Ρικ είπε στον πατέρα του: «Μπαμπά, όταν τρέχω νιώθω ότι δεν είμαι άτομο με ειδικές ανάγκες».

Από εκείνη τη στιγμή, δημιουργήθηκε η «Ομάδα Χόιτ», ένα αγνό επίτευγμα αγάπης και ελπίδας.

Τα επόμενα χρόνια, η «Ομάδα Χόιτ» έλαβε μέρος σε αγώνες μαραθωνίου, τριάθλου και διοργανώσεις Ironman.

hoyt2

Στους αγώνες τριάθλου, ο Ντικ κολυμπούσε τραβώντας τον Ρικ, ο οποίος βρισκόταν σε βάρκα, από ένα σκοινί δεμένο στη μέση του. Επίσης, το ζευγάρι οδηγούσε ένα ειδικά διαμορφωμένο διπλό ποδήλατο, ενώ για το τρέξιμο ο Ντικ έσπρωχνε το αγωνιστικό αμαξίδιο του γιου του.

Η «Ομάδα Χόιτ» ίδρυσε επίσης το 1989 ένα ινστιτούτο, για την ένταξη νεαρών ατόμων με ειδικές ανάγκες στην καθημερινή ζωή, μέσω αθλητικών, σχολικών και εργασιακών δραστηριοτήτων.

Τον περασμένο Μάιο ο Ντικ σε ηλικία 70 ετών, πήρε μέρος στον 29ο μαραθώνιο της Βοστόνης, πάντα μαζί με τον Ρικ.

Οι εκπληκτικοί Χόιτ συνεχίζουν να αγωνίζονται χαρίζοντας ελπίδα σε όλο τον κόσμο.