FUN TIME

Lola June: Η τετράχρονη ζωγράφος που κάνει πάταγο στη Νέα Υόρκη

Lola June: Η τετράχρονη ζωγράφος που κάνει πάταγο στη Νέα Υόρκη
instagram.com/lolajuneart

Οι πίνακές της πωλούνται από 300 έως 1600 δολάρια ο κάθε ένας.

Η Lola June μπορεί να είναι μόλις τεσσάρων ετών έχει όμως ήδη βρει την κλίση της. Το κοριτσάκι λατρεύει τη ζωγραφική και οι πίνακές της κάνουν πάταγο στις γκαλερί της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με το New York Post, η μικρή καλλιτέχνης διοργάνωσε την πρώτη της έκθεση το 2019 σε ηλικία μόλις δύο ετών στο Chashma Gallery και οι επισκέπτες κατενθουσιάστηκαν με τα έργα της. Οι πίνακες του νεαρού κοριτσιού δεν απεικονίζουν κάτι συγκεκριμένο καθώς η μικρούλα είναι λάτρης της αφηρημένης τέχνης, ο τρόπος όμως που συνδυάζει τα χρώματα και τα σχέδια που αποτυπώνει στον καμβά, έχουν κλέψει τις εντυπώσεις.

Οι πίνακες της κοστολογούνται από 300 έως και 1600 δολάρια και όλα δείχνουν πώς η Lola έχει ένα λαμπρό μέλλον στον χώρο της τέχνης.

Πηγή φωτογραφίας: instagram.com/lolajuneart

Όλα ξεκίνησαν όταν ο αρτίστας και φίλος της μητέρας της, Pajtim Osmanaj, επισκέφτηκε το σπίτι τους για φαγητό. Αμέσως διέκρινε το ταλέντο της δίχρονης τότε Lola και ο ίδιος επικοινώνησε με τη διευθύντρια της γκαλερί όπου το ταλαντούχο κορίτσι έκανε την πρώτη του έκθεση.

Η μαμά της Lola, Lucille Javier, αναφέρει ότι η τετράχρονη λάτρευε από πολύ μικρή τη ζωγραφική. Πότε δεν την πίεσαν να ζωγραφίσει και συμπεριφέρεται στα έργα της όπως στους φίλους της: τους μιλάει και κάθε πρωί που ξυπνάει τους δίνει ένα φιλί για "καλημέρα". Μάλιστα, όταν την πρώτη φορά δυο χρόνια πριν αναγκάστηκε να τα αποχωριστεί λόγω της έκθεσης, είχε στεναχωρηθεί πολύ.

Σήμερα, η Lola έχει τον δικό της λογαριασμό στο Instagram όπου ανεβάζει τα έργα της αλλά και βίντεο από όταν τα φτιάχνει. Δείτε κάποιους από τους πίνακες του τετράχρονου κοριτσιού στην gallery που ακολουθεί.