FUN TIME

Το κινητό έχει περισσότερα μικρόβια από την τουαλέτα

Το κινητό έχει περισσότερα μικρόβια από την τουαλέτα

Μέχρι και 18 φορές περισσότερα επιβλαβή μικρόβια απ' ότι η λαβή σε ένα καζανάκι τουαλέτας μεταφέρει ένα μέσο κινητό τηλέφωνο, αναφέρουν βρετανοί ερευνητές.

Όπως μετέδωσε η Daily Mail, οι ερευνητές της οργάνωσης για την προστασία των καταναλωτών Which, ανέλυσαν δείγμα από 30 συσκευές κινητών τηλεφώνων. Από το δείγμα προέκυψε ότι η μία στις τέσσερις περιείχε δεκαπλάσια ποσότητα ολικών βακτηρίων (TVC) σε σχέση με το αποδεκτό όριο από άποψη υγιεινής.

Ο υπεύθυνος της έρευνας Τζιμ Φράνσις , εκφράζοντας την ανησυχία του για τα μικρόβια ορισμένων συσκευών, ανέφερε ότι ένα κινητό είχε 39 φορές περισσότερα εντεροβακτήρια σε σχέση με το ασφαλές επίπεδο. Επίσης, εντοπίστηκαν και άλλα βακτήρια, όπως το κολοβακτηρίδιο και ο σταφυλόκοκκος, πλην όμως σε αποδεκτά επίπεδα.

Οι ερευνητές υποστήριξαν ότι τα περισσότερα τηλέφωνα δεν έχουν μικρόβια που προκαλούν άμεσο κίνδυνο στην ανθρώπινη υγεία. Όμως, τα μικρόβια αυτά δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας μόλυνσης, αφού πηγαινοέρχονται μεταξύ χεριών και συσκευών.

«Οι άνθρωποι θεωρούν ότι τα καζανάκια στις τουαλέτες είναι βρώμικα να τα αγγίζουν. Όμως έχουν λιγότερα βακτήρια απ' ότι τα τηλέφωνα», δήλωσε η ερευνητής Σέρι Σταναγουέι.