FUN TIME

Αυτή η γυναίκα κερδίζει πάνω 1,5 εκ. ευρώ την ώρα!

Αυτή η γυναίκα κερδίζει πάνω 1,5 εκ.  ευρώ την ώρα!

Πρόκειται για την Georgina Rinehart από την Αυστραλία η οποία πρόσφατα ανακηρύχτηκε η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, ξεπερνώντας την Christy Walton η οποία μέχρι τότε διατηρούσε το σχετικό τίτλο.

Η περιουσία της υπολογίζεται στα περίπου 29 δισ. δολάρια! Ωστόσο, ο αριθμός αυτός δεν είναι και ο πλέον εντυπωσιακός αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία της επιχειρηματία. Αντίθετα, το στοιχείο που προκαλεί τη μεγαλύτερη αίσθηση είναι ο ρυθμός με τον οποίο βλέπει την περιουσία της να αυξάνεται. Και αυτό γιατί μόλις τον περασμένο χρόνο, ήταν …μόλις 10 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό BRW.

Η περιουσία της Rinehart προέρχεται από τον τομέα των εξορύξεων όπου και δραστηριοποιείται. Ο χρυσός μήνας όμως για την επιχειρηματία ήταν ο Ιανουάριος του 2011 καθώς τότε υπέγραψε μια συμφωνία με τη Νοτιοκορεατική Posco για την εξαγορά από τον ασιατικό κολοσσό ενός τμήματος ορυχείων σιδηρομεταλλεύματος στη Δυτική Αυστραλία. Η συμφωνία αυτή εκτόξευσε σημαντικά την περιουσία της καθώς της απέφερε περί τα 18 δισ. δολάρια, κάτι που αποδόθηκε εν μέρει και στην αύξηση της αξίας του σιδήρου.