FUN TIME

Καθαρίστε το σπίτι σας με 4 φυσικά υλικά!

Καθαρίστε το σπίτι σας με 4 φυσικά υλικά!

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά, αναφέρει μια γνωστή παροιμία και δεν μπορεί κανείς να την αμφισβητήσει. Τι πιο όμορφο από ένα τακτοποιημένο και καθαρό σπίτι, που θα μοσχοβολά σε καθημερινή βάση;

Όμως, εκτός από τη τεμπελιά που χαρακτηρίζει πολλούς στο άκουσμα των λέξεων «γενική καθαριότητα» υπάρχουν και αυτοί που υπολογίζουν το μεγάλο κόστος όλων αυτών των απορρυπαντικών, που θα κάνουν το σπίτι τους να αστράφτει! Τι θα λέγατε να δοκιμάζατε μερικά από τα υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας;

Σας προτείνουμε, λοιπόν, 5 υλικά που θα μετατραπούν στιγμιαία στα πιο φυσικά καθαριστικά, γλιτώνοντάς σας από τα περιττά έξοδα και από τα βαριά χημικά συστατικά των απορρυπαντικών της αγοράς.

1)Λεμόνι για το φούρνο μικροκυμάτων

Το λεμόνι χάρη στις αντιβακτηριδιακές και αντισηπτικές ιδιότητές του, έχει λευκαντική δράση και απορροφά όλες τις άσχημες οσμές. Χρησιμοποιήστε το ως φυσικό καθαριστικό του φούρνου μικροκυμάτων σας. Αφού στύψετε ένα λεμόνι, βάλτε το χυμό του σε ένα γυάλινο μπολ προσθέτοντας αρκετό νερό. Τοποθετήστε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων σας για περίπου 5 λεπτά . Οι δυσάρεστες οσμές θα αποτελούν παρελθόν, ενώ οι λεκέδες θα είναι πιο εύκολο να αφαιρεθούν, περνώντας τους με ένα απλό βρεγμένο πανί.

2)Ξύδι για τα πλακάκια του μπάνιου και το ξύλινο δάπεδο

Το ξύδι, θα κάνει τα πλακάκια στο μπάνιο σας να λάμψουν στη στιγμή. Σε αντίθεση με άλλα απορρυπαντικά που αφήνουν λεκέδες όταν στεγνώνουν, το ξύδι προσφέρει ένα αστραφτερό αποτέλεσμα, εξαφανίζοντας τα υπολείμματα σαμπουάν, σαπουνιού ή αφρόλουτρου. Περάστε, λοιπόν, τα πλακάκια του μπάνιου σας με ένα πανί βουτηγμένο σε ξύδι. Παράλληλα, το ξύδι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τα ξύλινα δάπεδα. Αρκεί να αναμείξετε μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι με 3 λίτρα ζεστό νερό.

3) Μαγειρική σόδα για καθαρή τουαλέτα

Η μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με το λευκό ξύδι, υπόσχεται να καθαρίσει την τουαλέτα σας στο πι και φι. Σε μια λεκάνη, αναμείξτε λίγο ζεστό νερό , μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και μισό φλιτζάνι ξύδι. Με το σφουγγάρι σας τρίψτε περιμετρικά τη λεκάνη της τουαλέτας. Ρίξτε το υπόλοιπο υγρό μέσα, αφήνοντάς το για λίγα λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε.

4) Αμμωνία για τα τζάμια

Αν δε θυμάστε πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε τα τζάμια σας … δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την αμμωνία. Μέσα σε ένα μπουκάλι σπρέι ρίξτε 1 φλιτζάνι αμμωνίας και 3 κούπες νερό. Ανακινήστε καλά και ψεκάστε πάνω στα τζάμια, καθαρίζοντας στο τέλος με ένα βαμβακερό πανί. Θα λάμψουν!

Περισσότερες ειδήσεις για τη γυναίκα στο queen.gr