FUN TIME

Οι σκύλοι ξέρουν αν είστε άτομο εμπιστοσύνης

Οι σκύλοι ξέρουν αν είστε άτομο εμπιστοσύνης

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Πόσο κλισέ; Εκείνο που ποτέ δεν είχε διευκρινιστεί είναι αν οι σκύλοι διαθέτουν κριτήριο ή απλώς σας αγαπούν ότι και να κάνετε.

Σύμφωνα λοιπόν με την τελευταία έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Animal Cognition και έγινε στο Πανεπιστήμιο της Ιαπωνίας οι σκύλοι ξέρουν ποιον να εμπιστευθούν. Στα πειράματα που συμμετείχαν 34 σκύλοι οι ερευνητές έδειχναν στα τετράποδα δοχεία που περιείχαν φαγητό. Τα σκυλιά πήγαιναν εκεί και έβρισκαν το φαγητό. Σε δεύτερο χρόνο όμως τους έδειχναν άδεια δοχεία. Στην τρίτη φάση του πειράματος τα δοχεία περιείχαν και πάλι φαγητό.

Όμως οι σκύλοι είχαν πάψει να τρέχουν εκεί που τους έδειχναν οι ερευνητές, αφού στην προηγούμενη φάση κατέληξαν να κοιτούν ένα άδειο δοχείο. Οι ερευνητές θεωρούν ότι οι σκύλοι χρησιμοποιούν την προηγούμενη εμπειρία τους και μαθαίνουν ποιους πρέπει να εμπιστεύονται.

Ακολούθησε ένα νέο πείραμα με νέα πρόσωπα να δίνουν το πρόσταγμα. Τα σκυλιά και πάλι τους εμπιστεύθηκαν αναζητώντας το σημείο που τους υπεδείκνυαν. Η επικεφαλής της έρευνας Dr. Takaoka δήλωσε έκπληκτη με το αποτέλεσμα αφού θεωρεί πως ουσιαστικά οι σκύλοι κρίνουν βάσει της προηγούμενης συμπεριφοράς μας κατά πόσο είμαστε αξιόπιστοι. Στο επόμενο στάδιο η έρευνά της θα επικεντρωθεί στους λύκους προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο οι σκύλοι και το κριτήριό τους έχει εκφυλιστεί λόγω της εξημέρωσής τους.

Σχετικές ειδήσεις