FUN TIME

O δωρητής αντικατέστησε τον εραστή

O δωρητής αντικατέστησε τον εραστή

Ολοένα και περισσότερες γυναίκες στρέφονται προς τους δότες σπέρματος μέσω του διαδίκτυου για να γίνουν μητέρες μετά από αποτυχημένες προσπάθειες να βρουν τον άντρα των ονείρων τους στη Μεγάλη Βρετανία.

Δεκάδες γυναίκες γύρω στα είκοσι, είναι μέλη των δικτυακών τόπων όπως το....
babydonor.com και το co-parent-search.com ώστε να βρουν ιδανικό δωρητή σπέρματος για τα παιδιά τους. Ισχυρίζονται ότι είναι απογοητευμένες με τις σχέσεις τους και έχουν αποφασίσει τον μοναχικό βίο αναζητώντας ένα παιδί μέσω της δωρεάς σπέρματος.Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sunday Times, οι γυναίκες κάτω των 25 ετών αποτελούν το ένα τέταρτο όσων είναι μέλη αυτών των ειδικευόμενων διαδικτυακών τόπων. Είναι αξιοσημείωτο ότι δε διστάζουν να φωτογραφηθούν, πολλές φορές και σε σέξι πόζες και να δώσουν λεπτομέρειες των προσωπικών τους στοιχείων αναζητώντας πληροφορίες για τον κατάλληλο δότη ώστε να έρθουν σε επαφή μαζί του.

Έλλειψη υπομονής και καριέρα


Μια 20χρονη δήλωσε στην εφημερίδα” Ήθελα πάντα ένα παιδί. Έχασα ένα μωρό όταν είχα σχέση με κάποιον. Λίγο αργότερα χωρίσαμε. Αυτός δεν ήθελε παιδιά. Αναζητώ ένα παιδί αυτή τη στιγμή. Είμαι οικονομικά ανεξάρτητη. Εργάζομαι και έχω το δικό μου σπίτι”. Όπως αναφέρει η Cristina Hughes, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Warwick “Πολλές νεαρές κοπέλες είναι ανυπόμονες. Κάποιες από αυτές είναι οικονομικά ανεξάρτητες και θέλουν ένα παιδί. Βιάζονται και δεν θέλουν να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή.”Οι ειδικοί ανησυχούν για επιπτώσεις στη γονιδιακή δεξαμενή του πληθυσμού. Γονείς και ειδικοί ζητούν έλεγχο των κλινικών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, έπειτα από τον εντοπισμό περιπτώσεων στις οποίες ένας δότης σπέρματος αποκτά δεκάδες ή και εκατοντάδες απογόνους.

Η κατάσταση έχει αρχίσει να ανησυχεί γονείς, δωρητές, γιατρούς και ειδικούς της βιοηθικής. Οι επικριτές των σημερινών πρακτικών προειδοποιούν για τη διάδοση γονιδίων που προδιαθέτουν για ασθένειες, ή ακόμα και για τον κίνδυνο αιμομιξίας από άνδρες και γυναίκες που δεν γνωρίζουν ότι είναι ετεροθαλή αδέλφια.

Πηγή: trelokouneli.gr