GOSSIP

Δεν φαντάζεστε γιατί φωτίστηκε με μπλε χρώμα το κάστρο του Windsor

Δεν φαντάζεστε γιατί φωτίστηκε με μπλε χρώμα το κάστρο του Windsor

Το καταφύγιο της βασίλισσας φωτίστηκε μπλε

Η βασίλισσα Ελισάβετ μίλησε στον Βρετανικό λαό, σε ένα διάγγελμα μέσα από το κάστρο του Windsor στο οποίο έχει απομονωθεί μαζί με τον 99χρονο σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο.

Το σπάνιο αυτό διάγγελμα, το τέταρτο στην ιστορία της βασίλισσας πλην του καθιερωμένου τηλεοπτικού μηνύματος κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, ήταν αισιόδοξο για τις καλύτερες ημέρες που θα έρθουν και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αυτή τη φορά θα ενώσουμε με όλα τα έθνη σε ολόκληρο τον κόσμο σε μια κοινή προσπάθεια, χρησιμοποιώντας τις μεγάλες προόδους της επιστήμης και την ενστικτώδη συμπόνια μας για να θεραπεύσουμε. Θα νικήσουμε και αυτή η επιτυχία θα ανήκει σε όλους μας».

Κι όχι μόνο, η 93χονη βασίλισσα δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη στην πρώτη γραμμή κόντρα στην πανδημία του COVID 19.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην υγειονομική περίθαλψη του δημόσιου συστήματος υγείας (NHS) και όλους τους άλλους επαγγελματίες υγείας που φροντίζουν». Ενώ έχουμε αντιμετωπίσει προκλήσεις πριν, αυτό είναι διαφορετικό», τόνισε η βασίλισσα ενώ η τιμή για τους επαγγελματίες υγείας, δεν σταμάτησε εκεί.

Την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία οι Βρετανοί βγαίνουν στα μπαλκόνια τους και τιμούν με χειροκροτήματα τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, ο στρογγυλός πύργος στο Κάστρο του Windsor φωτίστηκε μπλε για να δείξει και η Βρετανική βασιλική οικογένεια την ευγνωμοσύνη της στους επαγγελματίες υγείας.

Η εικόνα ήταν εντυπωσιακή.