GOSSIP

Οι σταρ του Χόλιγουντ στηρίζουν Ελλάδα!

Οι σταρ του Χόλιγουντ στηρίζουν Ελλάδα!

Την αγάπη και συμπάθεια που νοιώθουν για την πατρίδα μας εξέφρασαν με δηλώσεις τους μεγάλοι αστέρες του Χόλιγουντ, στα πλαίσια των Golden Globe Awards 2012.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην κάμερα του ομογενειακού Greek Reporter για την Ελλάδα και την κρίση, η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπράντ Πιτ, η Σοφία Βεργκάρα, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, oΤζορτζ Κλούνεϊ, o Κρίστοφερ Πλάμερ, στέλνουν τις θετικές τους σκέψεις και μοιράζονται τις όμορφες αναμνήσεις που έχουν από τις διακοπές τους στη χώρα μας.

Τον κίνδυνο βίαιων συρράξεων που ελλοχεύει για τις χώρες στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης, επεσήμανε η Αντζελίνα Τζολί. Παράλληλα, η όμορφη ηθοποιός υπογράμμισε πως είναι απαραίτητη η στήριξη όλων προς τις χώρες με σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Εξαίροντας το μακραίωνο πολιτισμό και το ήθος των Ελλήνων ο μεγάλος Αμερικανός σκηνοθέτης Steven Spielberg εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι Έλληνες θα ξεπεράσουν την κρίση που ταλανίζει τη χώρα τα τελευταία χρόνια, καθώς δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από ένα σύνηθες οικονομικό τέλμα που έχουν αντιμετωπίσει ή θα αντιμετωπίσουν οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες.

Τη σπουδαιότητα της μεταφοράς των συγκεκριμένων ιστορικών γεγονότων στη μεγάλη οθόνη για τους Έλληνες, αναγνώρισε ο Gerard Butler, o οποίος είχε ερμηνεύσει τον Λεωνίδα στην ταινία ”300” και «ένιωσε Έλληνας» στη διάρκεια των γυρισμάτων.

Την εποχή που έκανε γυρίσματα στη Δωδώνη για την ταινία ”Οιδίποδας” το 1968 θυμήθηκε ο σπουδαίος βετεράνος του κινηματογράφου Christopher Plummer, ενώ ο George Clooney επιβεβαίωσε στο δημοσιογράφο του Greek Reporter ότι θα περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές φέτος στην Ελλάδα.

clooney

Ο ελληνικής καταγωγής, σπουδαίος σκηνοθέτης Alexander Payne δήλωσε πιστός στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης λόγω της υποστήριξης του ελληνικού κινηματογραφικού θεσμού προς το πρόσωπό του ως σκηνοθέτης.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίηση του που η νέα του ταινία άνοιξε το Φεστιβάλ του 2012 και βρέθηκε στη χώρα μας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία.