GOSSIP

Justine Timberlake: Ζητά την απομάκρυνση μνημείων που διχάζουν τους Αμερικανούς (vid)

Justine Timberlake: Ζητά την απομάκρυνση μνημείων που διχάζουν τους Αμερικανούς (vid)

Ο τραγουδιστής παίρνει θέση.

Δεν είναι λίγοι οι celebrities που έχουν ζητήσει και επίσημα να απομακρυνθούν μνημεία από τις ΗΠΑ που διχάζουν τον πληθυσμό καθώς ήταν ρατσιστικές ιστορικές προσωπικότητες που έκαναν φρικαλεότητες.

Ο Justin Timberlake σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram είπε: «Όταν διαμαρτυρόμαστε για τον ρατσισμό στην Αμερική, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι διαμαρτύρονται για την ίδια την Αμερική. Γιατί αυτή η αντίδραση; Επειδή η Αμερική χτίστηκε από άνδρες που πίστευαν και επωφελήθηκαν από τον ρατσισμό. Απλούστατο. Αν σκοπεύουμε να προχωρήσουμε, αυτά τα ομόσπονδα μνημεία πρέπει να κατέβουν».

Ο 39χρονος σταρ ακολούθησε τα βήματα της Taylor Swift, η οποία σε επιστολή που είχε στείλει στις αρχές στην πατρίδα της στο Τενεσί, είχε ζητήσει να αποσυρθούν τα αγάλματα των Edward Carmack και Forrest. «Η απόσυρση των αγαλμάτων δεν πρόκειται να διορθώσει τους αιώνες της συστηματικής καταπίεσης, βίας και μίσους που οι μαύροι έχουν υποστεί, αλλά μπορεί να μας φέρει ένα μικρό βήμα πιο κοντά στο να κάνουμε ΟΛΟΥΣ τους Τενεσίους και τους επισκέπτες της πολιτείας μας να αισθάνονται ασφαλείς - όχι μόνο τους λευκούς», είχε γράψει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αντιπαραγωγικός ο ρόλος της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο