GOSSIP

Αθηνά Ωνάση εναντίον Σταύρου και Ευγενίας Νιάρχου

Αθηνά Ωνάση εναντίον Σταύρου και Ευγενίας Νιάρχου

Μια ιδιαίτερη βεντέτα που απέχει κατά πολύ από αυτές των ….κοινών θνητών παίζεται εδώ και έξι τουλάχιστον δεκαετίες στον ιλουστρασιόν κόσμο των γαλαζοαίματων.

Πρόκειται για τον σικ πόλεμο δυο δυναστειών, ανάμεσα στις οικογένειες Ωνάση και Νιάρχου. Τα κεφάλαια αυτού του πολεμικού μυθιστορήματος είναι διανθισμένες με μίση, πάθη, ερωτικά τρίγωνα, καλλονές, γάμους, δακρύβρεχτα διαζύγια, αγορές νησιών και φυσικά μπόλικο gossip.

Η αρχή έγινε από τους πατριάρχες των δυο οικογενειών Αριστοτέλη Ωνάση και Σταύρο Νιάρχο τότε στα τέλη της δεκαετίας του ’40 όταν οι δυο άντρες διεκδικούσαν μια θέση στην καρδιά της καλλονής κόρης του εφοπλιστή Γιώργου Λιβανού, Τίνας Λιβανού.

onasis_k_tina

Ο γάμος του Α. Ωνάση με την Τίνα Λιβανού

evgeniaktina

Ευγενία και Τίνα Λιβανού

Η έφηβη Τίνα τελικά ντύθηκε νύφη στο πλευρό του 46χρονου Αριστοτέλη κάτι που εξόργισε τον Σταύρο Νιάρχο ο οποίος έκανε πρώτη κυρία στο πλευρό του την αδελφή της 17χρονης Τίνας, Ευγενία Λιβανού...

«Ο Ωνάσης ζήλευε τις επιτυχίες του Νιάρχου με ασήμαντες, αλλά πάντα εξαιρετικής καλλονής ερωμένες, τον ζήλευε για την κομψότητά του και έβραζε με τον ‘καταραμένο’ ευρωπαϊκό του αέρα.

stavrosniarxos

Ο Σταύρος Νιάρχος

Ο Ωνάσης δεν μπορούσε να φορέσει ούτε το πιο ακριβό κοστούμι για περισσότερο από ένα πρωινό χωρίς να το κάνει να φαίνεται παρακατιανό. Ο Νιάρχος απέπνεε την ανία των πολύ πλουσίων, ο Ωνάσης τη χαρά της ζωής των πληβείων», γράφει στη βιογραφία του Ωνάση, ο Πίτερ Έβανς.

Ο μεταξύ τους «υγιής» ανταγωνισμός κορυφώθηκε και με την αγορά του ενός του Σκορπιού και του άλλου με τη Σπετσοπούλα, ενώ το δράμα άγγιξε τα όρια της Ελληνικής τραγωδίας όταν η Τίνα 10 χρόνια μετά το διαζύγιό της με τον Ωνάση, παντρεύτηκε τον Νιάρχο μετά το θάνατο της Ευγενίας…Γεγονός που αποξένωσε μια και καλή τις δυο οικογένειες.

Τη σκυτάλη του σνομπισμού κληρονόμησε και η νεότερη γενιά των δυο οικογενειών που δεν είναι άλλοι από την εγγονή του Αριστοτέλη, Αθηνά Ωνάση και τα παιδιά του Φίλιππου Νιάρχου, γιου του Σταύρου Νιάρχου, Ευγενία και Σταύρος.

Από τη μια πλευρά είναι η Αθηνά, η οποία ως κυρία του Αλβάρο Αλφόνσο ντε Μιράντα Νέτο διάγει μια σχετικά ήρεμη ζωή η οποία δεν συνοδεύεται από ίντριγκες, ροζ σκανδαλάκια και παρελάσεις σε ξέφρενα πάρτι. Μάλλον πρόκειται για μια ζωή σαν αυτή που ακολουθεί μια σεμνή αθλήτρια.

alvaro_kathina

Η Αθηνά Ωνάση και ο σύζυγός της Αλβάρο Νέτα

Πλέον η κόρη της αείμνηστης Χριστίνας Ωνάση, μοιράζει το χρόνο της με τα δυο παιδιά του Αλβάρο ενώ πρόσφατα μια ακόμα τραγωδία χτύπησε στο κατώφλι της: η πρώην σύζυγος του αγαπημένου της αυτοκτόνησε πηδώντας από το μπαλκόνι του διαμερίσματός της στο Σάο Πάολο.
Από την άλλη, Ευγενία και Σταύρος δεν έχουν αφήσει ήσυχο το διεθνές τζετ σετ.

Ο Σταύρος Νιαρχος έχει φωτογραφηθεί ουκ ολίγες φορές στο πλευρό καταξιωμένων καλλίπυγων ζάμπλουτων περιζήτητων κοριτσιών όπως είναι η Πάρις Χίλτον και η Μέρι Κέιτ Όλσεν. Όσο για την Ευγενία αυτή χαρακτηρίζεται δικαίως ως το «It girl» και αποτελεί σταθερή πηγή έμπνευσης για τους απανταχού fashionistas.

niarxosparis

Ένα από τα φλερτ του Σ. Νιάρχου, η Πάρις Χίλτον

Τα δυο αδέλφια, ακολουθούν πιστά τον όρο της καλής ζωής έχοντας φιλικούς δεσμούς ακόμα και με το Μόντε Κάρλο. Μάλιστα το «άτακτο κορίτσι» η Ευγενία φλέρταρε για ένα διάστημα και με τον Πιέρ Κασιράγκι.

evgeniamagio

Σέξι σικ η Ευγενία Νιάρχου

Ζωές παράλληλες αλλά συνάμα τόσο διαφορετικές για δυο οικογένειες που ζουν το δικό τους παραμύθι μακριά από οικονομική κρίση και ΔΝΤ…