GOSSIP

Νίκος Αναδιώτης: «Το να σου αποκαλυφθεί ο Θεός είναι μια προσωπική εμπειρία»

Νίκος Αναδιώτης: «Το να σου αποκαλυφθεί ο Θεός είναι μια προσωπική εμπειρία»

Στην παρέα του «Πάμε Δανάη!» βρέθηκε σήμερα Μεγάλη Πέμπτη ο Νίκος Αναδιώτης, ο οποίος μίλησε για τη ζωή του που μοιράζεται μεταξύ Αιγίου και Αθήνας, για τη συμμετοχή του στις «8 λέξεις», αλλά και για την βαθιά του πίστη στο Θεό.

Αναφερόμενος στην μετακόμιση στο Αίγιο με την οικογένειά του, ο αγαπημένος ηθοποιός είπε: «Η αφορμή δόθηκε όταν η σύζυγός μου έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί μας και εγώ ήμουν για γυρίσματα στην Κύπρο και πηγαινοερχόμουν. Αποφασίσαμε να μετακομίσουμε στο Αίγιο για να είναι η σύζυγός μου κοντά με τους δικούς της που είναι στην Πάτρα και να βοηθούν με τα παιδιά όταν λείπω. Η επιλογή για το Αίγιο έγινε από εμάς, είχαμε σπίτι εκεί. Πάντα ήταν στο μυαλό μας να είμαστε μαζί. Λόγω καραντίνας έχουμε περάσει πολύ χρόνο ευχάριστα χωρίς να αγχωνόμαστε με δουλειές. Δεν ξέρω αν θα επιστρέφαμε στην Αθήνα, θα έπρεπε να έχουμε πολύ περισσότερα έσοδα. Για να κάνεις τον τρόπο ζωής που κάνεις στην επαρχία, στην Αθήνα, θες πολλά χρήματα».

«Τα παιδιά δεν μπορούν να συγκρίνουν. Εγώ έχω τις μνήμες. Μεγάλωσα και εγώ σε επαρχία και θα μου άρεσε να μεγαλώσουν όπως εγώ», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Μιλώντας για τη συμμετοχή του στο επιτυχημένο σίριαλ «8 λέξεις», ο Νίκος Αναδιώτης είπε: «Τα γυρίσματα για τις “8 λέξεις” έχουν ολοκληρωθεί. Πρώτη φορά συνεργάστηκα με τον Αντρέα Γεωργίου και πήγε πολύ καλά. Οι Κύπριοι δουλεύουν πλέον όπως εμείς και είναι πολύ ευχάριστο αυτό. Του Αντρέα του βγάζω το καπέλο, κάνει πολύ μεθοδικά τη δουλειά του και πολύ καλά».

Στην Αθήνα ο Νίκος Αναδιώτης έχει ανοίξει και δικό του εστιατόριο.

«Είμαστε μαζί με δύο συνεργάτες και έχουν επιμεληθεί του μενού. Ακούμε καλά λόγια και αυτό μας έχει κρατήσει. Δεν έχουμε κλείσει ούτε δύο χρόνια λειτουργίας και είχαμε και τον κορονοϊό. Με υπομονή, πίστη και αγάπη για αυτό που κάναμε κρατηθήκαμε και πάμε καλά», είπε σχετικά.

«Το να σου αποκαλυφθεί ο Θεός είναι μια προσωπική εμπειρία»

Μιλώντας σχετικά με το θέμα της πίστης, και πώς ο ίδιος ασχολήθηκε αρχικά με τη θρησκεία, ο Νίκος Αναδιώτης εξήγησε: «Με την πάροδο των χρόνων και προσπαθώντας να μου αποκαλυφθεί ο Θεός, συμπέρανα ότι σου χαρίζεται αυτό το πράγμα κάποια στιγμή της ζωής σου. Είναι πολύ προσωπική εμπειρία. Δεν μπορώ να πω το τι συντέλεσε σε αυτό. Δεν είχα πίεση από το σπίτι. Αυτό το ταξίδι δεν έχει τελειωμό και όσο το ψάχνεις, τόσο ανακαλύπτεις την τελειότητά του, και επειδή το τέλειο δεν μπορείς να το φτάσεις, δεν υπάρχουν όρια. Όλοι οι άνθρωποι βιώνουν το θαύμα, απλά ίσως δεν είναι σε θέση να το αντιληφθούν. Έχω καταστρέψει τρία αυτοκίνητα σε ατύχημα. Δεν ήταν αυτό το κουδουνάκι που με ξύπνησε, παρόλο που από θαύμα έζησα. Νομίζω ότι ο εσωτερικός μας κόσμος μας κάνει να ψάξουμε κάπου να αναπαυθούμε».

«Δε θέλω να πιέσω τα παιδιά μου στο θέμα της θρησκείας. Θέλω με το παράδειγμά μου να το γνωρίσουν αυτό, ώστε να κάνουν την πορεία τους και να ξέρουν ποιο είναι το λιμάνι. Μόνο την εμπειρία στην πίστη μπορώ να αφήσω στα παιδιά μου. Δε θα πιάσω τους γιους μου να τους μιλήσω από μόνος μου, μόνο αν με ρωτήσουν», συνέχισε στο ίδιο θέμα.

«Μου έχει κοστίσει πολύ που οι εκκλησίες είναι κλειστές λόγω κορωνοϊού. Σέβομαι τα πιστεύω του καθενός, θα μου άρεσε να συνέβαινε αυτό από όλους. Δεν μπορώ να μπω στην ψυχή του καθενός. Εγώ αν όριζα τα πράγματα, επειδή πιστεύω στη θεία δύναμη και τη θεία βοήθεια, θεωρώ ότι θα έπρεπε να επιτρέψουν τον εκκλησιασμό. Αφού τα δοκιμάσαμε όλα, επέτρεψε και αυτό, δοκίμασε και αυτό. Μπορεί ο άνθρωπος να χρειάζεται και μια άλλη δύναμη για να αντιμετωπίσει την κατάσταση», σχολίασε αναφορικά με την κατάσταση με τον κορονοϊό.

Σχολιάζοντας το ότι έχει εκφράσει την άποψή του περί της Θείας Κοινωνίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο γνωστός ηθοποιός είπε: «Μου αρέσει η ειλικρίνεια. Δεν μπορεί κανείς να μου βγάλει από το μυαλό ότι η Θεία Κοινωνία είναι το σώμα και το αίμα του Χριστού. Δέχομαι να μην το πιστεύει κάποιος, αλλά αυτό δεν μου στερεί το δικαίωμα να πιστεύω αυτό που πιστεύω. Δε θα βγω να διατυμπανίσω κάτι, ούτε είμαι ο κατάλληλος να πω κάτι. Εγώ λέω αυτό που πιστεύω. Δεν μου αρέσει να κάνω πράγματα για να αρέσω στους ανθρώπους, θέλω να αρέσω στο Θεό».

«Υπάρχουν πολλά παιδιά θρήσκα στη γενιά μας. Όταν εκκλησιάζομαι βλέπω πολλούς ανθρώπους στην ηλικία μου και μικρότερους. Όταν κατανοήσεις και καταλάβεις όσα μας διδάσκει η πίστη μας, είναι μόνο ελευθερία. Με απελευθερώνει από πολλά πράγματα. Και η πρώτη απελευθέρωση που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος είναι από τα πάθη του», συνέχισε.

«Μεγάλη οικογένεια δεν ονειρευόμουν, αλλά από μικρό παιδί ονειρευόμουν να κάνω οικογένεια. Κάθε κοπέλα που έμπαινε στη ζωή μου σκεφτόμουν αν θα μπορούσε να είναι η μητέρα των παιδιών μου. Από μικρός και με τη ματαιοδοξία και ωραιοπάθεια που είχα, μου είχαν φύγει οι ανασφάλειες, το να αποδείξω κάτι, είχαν ησυχάσει αυτά μέσα μου. Δεν είχα την ανάγκη να το παίξω ωραίος. Μου αρέσει να είμαι ωραίος, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι κάτι σπουδαίο για να στέκομαι σε αυτό. Η ψυχή μας μάς κάνει ωραίους, και όχι ένα ωραίο πρόσωπο ή σώμα», σημείωσε κλείνοντας ο Νίκος Αναδιώτης.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί: