GOSSIP

Σακίρα-Πικέ: Δώδεκα χρόνια σχέσης σε πέντε «κλικ» - Η μοιραία σύμπτωση που τους ένωσε

H Σακίρα
H Σακίρα
Ιnstagram

Το τέλος της πολυετούς σχέσης της Σακίρα με τον Πικέ κάνει το γύρο του κόσμου, πυροδοτώντας σενάρια και φήμες

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια και ο Ισπανός ποδοσφαιριστής, που έχουν μαζί δύο παιδιά ανακοίνωσαν χθες οτι χωρίζουν, ζητώντας να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά τους. Η Σακίρα 45 ετών, και ο Ζεράρ Πικέ δέκα χρόνια μικρότερός της, γνωρίστηκαν το καλοκαίρι του 2010 πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου στη Νότια Αφρική.

Εκείνη τραγουδούσε στη διοργάνωση, ενώ ο άσος των γηπέδων ήταν ένα από τα αστέρια που οδήγησαν την Ισπανία να κερδίσει τον πολυπόθητο τίτλο. Λίγο πριν ταξιδέψει στη Νότια Αφρική, ο Πικέ συνάντησε τη Σακίρα στη Μαδρίτη.

«Της είπα ότι θα βρεθούμε στον τελικό. Επρόκειτο να τραγουδήσει τον ύμνο στην τελετή λήξης και υπέθεσα ότι θα παίζαμε αυτό το παιχνίδι. Χάσαμε το πρώτο παιχνίδι [από την Ελβετία στον πρώτο γύρο], αλλά κερδίσαμε τον τελικό», εξήγησε σε συνέντευξή του το 2020 στην καταλανική εφημερίδα L’Esportiu.

Το ζευγάρι έκανε λίγους μήνες για να επισημοποιήσει τη σχέση του. Η Σακίρα ανακοίνωσε τα νέα στο Twitter τον Μάρτιο του 2011, γράφοντας: «Να σας συστήσω τον ήλιο μου» με μια φωτογραφία των δύο τους μαζί.

Η μοιραία σύμπτωση

Ο Πικέ είπε ότι ορισμένες λεπτομέρειες, όπως το γεγονός ότι τα γενέθλιά τους έχουν ακριβώς μια δεκαετία διαφορά τους έκαναν να αισθάνονται ότι ήταν «προορισμένοι να συναντηθούν». Η Σακίρα γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1977, ενώ ο Πικέ, στις 2 Φεβρουαρίου του 1987)

Η τραγουδίστρια μετακόμισε σύντομα στη Βαρκελώνη με τον ποδοσφαιριστή και δύο χρόνια αφότου άρχισαν να βγαίνουν, τον Σεπτέμβριο του 2012, ανακοίνωσαν ότι περιμένουν παιδί. Το πρώτο τους παιδί, ένα αγόρι με το όνομα Μίλαν, γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 2013.

Επιβεβαίωσε ότι ήταν ξανά έγκυος τον Αύγουστο του 2014 και στις 29 Ιανουαρίου του 2015, ο Σάσα, το δεύτερο παιδί της, γεννήθηκε στη Βαρκελώνη. Σε συνέντευξή της στην EL PAÍS, λίγο πριν τη γέννα, εξηγούσε πόσο της άρεσε η εμπειρία της εγκυμοσύνης.

«Το απολαμβάνω φυσικά, αν και βιώνω το ίδιο άγχος με κάθε μητέρα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη που επεκτείνω την οικογένεια και είμαι πολύ περίεργη να δω πώς θα αλληλεπιδράσει ο Μίλαν με τον αδερφό του», έλεγε.

Χρόνια αργότερα το 2017, η Κολομβιανή τραγουδίστρια είπε ότι είχε σκεφτεί να εγκαταλείψει τις εμφανίσεις αφού έγινε μητέρα, αλλά ο Πικέ την έπεισε να μην το κάνει.«Ο Ζεράρ με βοήθησε να προχωρήσω.

Μου είπε δυνατά και ξεκάθαρα ότι δεν θα μου επέτρεπε ποτέ να αποσυρθώ από τη μουσική. Θα αποσυρθείς όταν δεν έχεις τίποτα να πείς. Και τώρα βγες έξω και κάνε αυτό που ξέρεις να κάνεις.» της είχε πει. «Είχε δίκιο, απλά φοβήθηκα, τρομοκρατήθηκα».

Με τα χρόνια, υπήρξαν πολλές φήμες για έναν πιθανό γάμο, αλλά η Σακίρα και ο Πικέ δεν παντρεύτηκαν ποτέ, επειδή δεν χρειάστηκε να παντρευτούν. Το 2019, η Κολομβιανή τραγουδίστρια εξήγησε ότι έχουν μια αντισυμβατική σχέση.

Η τελευταία εικόνα του ζευγαριού μαζί χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2021, πριν από περισσότερους από οκτώ μήνες. Αν και στις 14 Φεβρουαρίου, η Σακίρα μοιράστηκε μια φωτογραφία τους στον λογαριασμό της στο Instagram για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Σχετικές ειδήσεις