GOSSIP

«Δεύτερος σκοπευτής» πίσω από τη δολοφονία του Τζον Λένον: Νέα στοιχεία

«Δεύτερος σκοπευτής» πίσω από τη δολοφονία του Τζον Λένον: Νέα στοιχεία
AP Photo

Ο συγγραφέας David Whelan λέει ότι δύο είδη σφαιρών σκότωσαν τον Λένον

Δύο διαφορετικά όπλα ενδέχεται να έχουν χρησιμοποιηθεί στον πυροβολισμό του Τζον Λένον, σύμφωνα με τον Βρετανό συγγραφέα που ερευνά την υπόθεση.

Ο συγγραφέας και ο τηλεοπτικός παραγωγός David Whelan ανακάλυψε επίσημα έγγραφα που έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας και δείχνουν ότι δύο διαφορετικοί τύποι σφαιρών βρέθηκαν στο σώμα του θρύλου της μουσικής μετά τον θανατηφόρο πυροβολισμό του στις 8 Δεκεμβρίου 1980.

Ο Whelan πιστεύει ότι ένας «δεύτερος σκοπευτής» θα μπορούσε να έχει εμπλακεί στη δολοφονία του Lennon και τώρα έχει αποκαλύψει νέα στοιχεία που υποστηρίζουν την υπόθεσή του.

Η MailOnline ανέφερε τον Απρίλιο πώς ο Whelan ανακάλυψε ήδη ένα πλήθος εγγράφων σχετικά με τη δολοφονία καθώς ο Λένον και η σύζυγός του Γιόκο Όνο επέστρεφαν στο σπίτι τους στο Dakota Building με θέα στο Central Park της Νέας Υόρκης.

Η τριετής έρευνα του Whelan για τη δολοφονία αναφέρει πως ίσως οι ντετέκτιβ να μην έχουν καταλάβει πώς πραγματικά συνέβη ο πυροβολισμός.

Τώρα η έρευνά του έχει επικεντρωθεί στις σφαίρες που ανασύρθηκαν από τη σκηνή του εγκλήματος.

Παραδόξως, μόνο δύο κάλυκες προσκομίστηκαν ως αποδεικτικά στοιχεία, σύμφωνα με τα έγγραφα, παρά το γεγονός ότι ο Τσάπμαν λέγεται ότι πυροβόλησε πέντε φορές. Άγνωστο είναι το πού βρίσκονται οι τρεις σφαίρες που αγνοούνται.

Αλλά οι δύο σφαίρες που αφαιρέθηκαν από το σώμα του Λένον κατά τη διάρκεια της νεκροψίας εγείρουν ενδιαφέροντα ερωτήματα, επειδή επισημαίνονται ως διαφορετικών τύπων, σύμφωνα με τον Whelan.

Ο Whelan είπε στη MailOnline: «Αν και απίθανο, είναι δυνατό να υπάρχουν διαφορετικοί τύποι πυρομαχικών σε ένα μόνο περίστροφο. Αλλά ο Τσάπμαν πάντα επέμενε ότι χρησιμοποιούσε σφαίρες με κούφιο σημείο και ήταν εξοικειωμένος με όπλα και πυρομαχικά από την εποχή της φρουράς του».

Και πρόσθεσε: «Διαφορετικοί τύποι σφαιρών που βρέθηκαν στο σώμα του Τζον Λένον είναι εκρηκτικές πληροφορίες».

Ο Whelan πιστεύει ότι οι διαφορετικοί τύποι σφαίρας ενισχύουν τη θεωρία του συμμετείχε και δεύτερος στη δολοφονία.

Η εκδοχή της εισαγγελίας για τα γεγονότα, που έγινε αποδεκτή από τα δικαστήρια, ήταν ότι ο διαταραγμένος μοναχικός Τσάπμαν περίμενε τον Λένον και πυροβόλησε πέντε φορές, με τέσσερις από τις σφαίρες να χτυπήσει το θύμα του στην πλάτη. Αλλά αυτό τώρα φαίνεται να είναι γεμάτο αντιφάσεις.

Αντίθετα, οι μάρτυρες του Whelan υποδηλώνουν ότι ο τρόπος με τον οποίο καταγράφηκε επίσημα ο πυροβολισμός μπορεί να είναι εντελώς λάθος - με τους θανατηφόρους πυροβολισμούς να έπεσαν στο στήθος του Λένον και όχι στην πλάτη.