GOSSIP

Καίτη Γκρέυ: Ραγδαίες εξελίξεις με την επιμέλειά της - Τι αποφάσισε το Πρωτοδικείο

Καίτη Γκρέυ: Ραγδαίες εξελίξεις με την επιμέλειά της - Τι αποφάσισε το Πρωτοδικείο

Η οικογένεια της τραγουδίστριας είναι πλέον υποχρεωμένη να σεβαστεί την απόφαση-σταθμό.

Απόφαση – σταθμός, που έχει επίκεντρο την Καίτη Γκρέυ και την τελευταία της επιθυμία, θεωρείται η προσωρινή διαταγή που έβγαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την περασμένη Τετάρτη, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, όσα είχε ζητήσει η μεγάλη Ελληνίδα τραγουδίστρια από τους συγγενείς και τους φίλους της πριν από τα πολλαπλά προβλήματα υγείας που προέκυψαν, έγιναν δεκτά μέσω της προσωρινής διαταγής.

Και ποιο ήταν το κύριο αίτημα της αντίδικης πλευράς από εκείνο του γιου της, Φίλιππου, δηλαδή της οικογένειας του εκλιπόντος γιου της, Βασίλη Ηλιάδη, που εκπροσωπούσαν τα παιδιά του, Κώστας και Αγγελική Ηλιάδη, καθώς και η νύφη της, μαζί με πλήθος φίλων και καλλιτεχνών;

Να εκπληρωθεί η τελευταία επιθυμία της τραγουδίστριας να πεθάνει στο σπίτι της στη Νέα Σμύρνη, εκεί όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της και συνεχίζει να ζει.

Πριν από ενάμιση μήνα, ο πρωτότοκος γιος της, Φίλιππος Ηλιάδης, με εξώδικο που απέστειλε στην οικεία της μητέρας του ζητούσε να γίνει δικαστικός συμπαραστάτης, δηλαδή να έχει εξ ολοκλήρου την επιμέλεια της μητέρας του.

Αυτό το σκεπτικό βρήκε εντελώς αντίθετη την οικογένεια του δευτερότοκου γιου της, που την εκπροσωπούσε η νύφη της, Έφη, μαζί με τα δυο παιδιά της και εγγόνια της Καίτης Γκρέυ, Κώστα και Αγγελική Ηλιάδη. Αν και η Αγγελική Ηλιάδη δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις με τη γιαγιά της, δέχτηκε να πληρώνει εκείνη όλα τα έξοδα της φροντίδας της, με σκοπό να μην εκδιωχθεί από το σπίτι της στη δύση της ζωής της.

Η οικογένεια του Βασίλη Ηλιάδη απευθύνθηκε στον δικηγόρο Όθωνα Παπαδόπουλο και κατάφερε να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Καίτης Γκρέυ.

Την περασμένη Δευτέρα το δικαστήριο άκουσε τις δύο αντίδικες πλευρές. Οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι γίνεται εν μέρει αποδεκτή η αίτηση χορήγησης προσωρινής διαταγής και πως απορρίπτεται ως απαράδεκτη η πρόθεση της νύφης της να γίνει δικαστικός συμπαραστάτης, καθώς δεν έχει πρώτου βαθμού συγγένεια και, έτσι, δεν νομιμοποιείται αυτή η πράξη.

Ο Φίλιππος Ηλιάδης διορίστηκε προσωρινός δικαστικός συμπαραστάτης, ωστόσο, το πιο σημαντικό σημείο της προσωρινής διαταγής είναι αυτό με το οποίο το δικαστήριο αναγνωρίζει την τελευταία επιθυμία που είχε η Καίτη Γκρέυ να μείνει στο σπίτι της μέχρι το θάνατό της.

«Στην τήρηση της ατομικής υγιεινής της συμπαραστατούμενης καθώς και στην κάλυψη όλων των άμεσων αναγκών της διατροφής της, συμπεριλαμβανομένης της προς τούτο πρόσληψης οικιακής βοηθού ή νοσηλευτικού προσωπικού για την κατ’ οίκον φροντίδα της και περιποίησης της συμπαραστατουμένης, απαγορευμένης της μετοίκησης της συμπαραστατουμένης σε άλλη κατοικία από την ως άνω μόνιμη κατοικία της», αναφέρεται στην απόφαση.

Η μεγάλη μάχη για την κορυφαία λαϊκή ερμηνεύτρια μεταξύ των δύο οικογενειών θα διεξαχθεί στις 24 Οκτωβρίου, στο ακροατήριο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Εκεί, οι δύο πλευρές, μαζί με μάρτυρες, θα κληθούν να αποδείξουν ότι η Καίτη Γκρέυ ζητούσε να παραμείνει μέχρι το θάνατό της στο σπίτι που λάτρεψε όσο την ίδια της τη ζωή και δεν είναι δυνατόν να εκδιωχθεί από αυτό και να μην εκπληρωθεί η τελευταία της επιθυμία.