Νίκος Γκέλια
O Νίκος Γκέλια υποδύεται τον Βασίλη στη σειρά «Το Ναυάγιο»
Πηγή: Valentiny Photography
MEDIA

Ο Νίκος Γκέλια στο Newsbomb.gr: Το «Ναυάγιο», το Netflix και η οικογένεια

Ο πρωταγωνιστής της σειράς του MEGA ανοίγει τα χαρτιά του και μιλά για όλα...

Στα 22 του περπάτησε στο κόκκινο χαλί στις Κάννες, με αφορμή την ταινία «Xenia», γνωρίζοντας ηθοποιούς του παγκόσμιου στερεώματος, όπως τον Ράιαν Γκόσλινγκ, τον Τομ Χανκς και τη Μαριόν Κοτιγιάρ. Ακολούθησε η ταινία «Dodo» που ήρθε να προστεθεί στο εξαιρετικού ενδιαφέροντος βιογραφικό του.

Ο Νίκος Γκέλια, ο πρωταγωνιστής της σειράς του MEGA «Το Ναυάγιο», που κερδίζει το στοίχημα, μιλά για όλα…

Το «Ναυάγιο» είναι μία από τις μεγάλες παραγωγές της σεζόν. Πόσο καιρό την προετοιμάζατε;

Ξεκινήσαμε γυρίσματα τον Ιούλιο, κάναμε ένα δεκαήμερο break και συνεχίζουμε απτόητοι. Πολύωρα γυρίσματα, πολλά εκ των οποίων βραδινά, υψηλές προδιαγραφές… Για να γίνουν οι σκηνές του ναυαγίου συνεργαστήκαμε με μία ειδική ομάδα από το Cape Town, με τεράστια πείρα σε γυρίσματα στο υγρό στοιχείο.

Αναφέρεσαι στην Frog Team Squat, που έχει βάλει την υπογραφή της σε παραγωγές όπως «Mission Impossible 8», «Black Sails», «The Crown», «Outlander»…

Ακριβώς… Το αστείο είναι ότι μας είχαν ενημερώσει από την παραγωγή ότι θα πρέπει να γνωριστούμε με αυτή την ομάδα για να μας κατευθύνουν για τις σκηνές. Βρισκόμαστε σε μία πισίνα, λοιπόν, ξεκινάμε να μιλάμε με τον επικεφαλής που τον έλεγαν Τζέισον και μου εξηγεί ότι μόλις τελείωσε μία παραγωγή του Netflix. Συζητώντας, άρχισαν να παθαίνω «εγκεφαλικά» με τις δουλειές που μου έλεγε ότι έκανε. Ένιωσα μεγάλη τιμή που συνεργάστηκα με τέτοια άτομα.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες;

Η πρώτη πρόβα που κάναμε στη θάλασσα. Υπήρχαν τεχνητά κύματα, ανεμιστήρες φυσούσαν κατά πάνω μας και έπρεπε να διανύουμε αποστάσεις κολυμπώντας συνεχώς προκειμένου να αποτυπωθούν οι σκηνές. Δεν είχαμε συνειδητοποιήσει, πριν το κάνουμε, το πόσο δύσκολο είναι. Ένα δεύτερο κομμάτι που με δυσκόλεψε είναι αυτό της ερμηνείας. Σε τόσο δύσκολες συνθήκες, έπρεπε να υποδυθούμε τους ήρωες ενός τόσο τραγικού γεγονότος.

Ο Βασίλης, ο δικός σου ήρωας, θα μας απασχολήσει πολύ…

Είναι οπερατέρ, πηγαίνει στην Κρήτη για δουλειά και αποφασίζει να πάρει μαζί τη γυναίκα του. Εκείνη, όμως, έχει εραστή τον οποίο δεν ενημέρωσε ότι θα λείψει. Προσπαθεί να του στείλει ένα γράμμα, το οποίο φτάνει στα χέρια του Βασίλη. Γκρεμίζεται ο κόσμος του, συνειδητοποιεί τι συμβαίνει στη ζωή του, γι’ αυτό παίρνει την απόφαση να παραιτηθεί από τη δουλειά και να αφοσιωθεί σε εκείνη. Όμως, το ναυάγιο θα αλλάξει τα πάντα.

Πώς ένιωσες όταν είδες το πρώτο επεισόδιο;

Είδαμε το πρώτο επεισόδιο μαζί με το κοινό, δεν είχαμε παρακολουθήσει κάτι πριν. Είχα αγωνία, δεν ήταν εύκολη δουλειά.

Ο ηθοποιός Νίκος Γκέλια
Ο ηθοποιός Νίκος Γκέλια περιγράφει τις δυσκολίες στα απαιτητικά γυρίσματα της σειράςΓιώργος Καπλανίδης

Η σύζυγος τι σου είπε;

Η σύζυγος είναι αυστηρή κριτής αλλά της άρεσε που είμαι διαφορετικός σε σχέση με τον περσινό ρόλο. Ωστόσο, το αστείο με τη γυναίκα μου είναι όταν πήγαινα στα γυρίσματα. Της έλεγα «φεύγω, σήμερα έχω να πνιγώ»… Εκείνη δεν με άφηνε να φάω, μου έδινε οδηγίες, μού έστελνε μηνύματα στις 3 τα ξημερώματα (γέλια)…

Νιώθεις ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να καταλάβει το ευρύ κοινό το ταλέντο που έχεις;

Με απασχολεί πολύ αυτό που κάνω, δουλεύω σκληρά. Αυτά τα στοιχεία με ενδιαφέρουν εμένα, το πώς μπορώ να βελτιώνομαι μέσα από τον κάθε ρόλο, να κάνω διαφορετικά πράγματα. Πηγαίνω με προτάσεις στον σκηνοθέτη, μοιράζομαι σκέψεις.

Τηλεθέαση βλέπεις;

Εννοείται, όλους μας αφορά. Η τηλεθέαση δείχνει το κατά πόσο επικοινωνούμε σωστά τη δουλειά μας με το κοινό. Την τηλεόραση δεν την κάνω για τον εαυτό μου.

Οι πρωταγωνιστές της σειράς Το Ναυάγιο
Οι πρωταγωνιστές της σειράς Το ΝαυάγιοMega

Θα άξιζε στο «Ναυάγιο» το Netflix;

Αν μιλήσουμε πρακτικά, είναι δύσκολο. Ο αριθμός των επεισοδίων είναι μεγάλος. Η αγορά του είναι άλλη… Από άποψη επιπέδου, παραγωγής, είναι για το Netflix χωρίς σκέψη.

Είσαι από τους ηθοποιούς που έχεις περάσει τα σύνορα, έχεις βρεθεί στις Κάννες. Είναι στόχος μία παραγωγή στο Netflix;

Δεν θα μιλήσω για στόχο, γιατί δεν το έχω κυνηγήσει. Όμως, ως ιδέα μου αρέσει. Έχω κάνει πράγματα στο εξωτερικό, όμως για να το καταφέρεις αυτό πρέπει να πηγαίνεις συχνά σε διάφορες χώρες για οντισιόν, να καταβάλεις μία προσπάθεια.

Δεν το έχεις κάνει λόγω οικογένειας;

Η σύζυγός μου έτσι με γνώρισε, δεν της φαίνεται περίεργο.

Ετοιμάζεις κάτι άλλο;

Δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο. Έχω κάνει μία οντισιόν και ελπίζω να προκύψει μία ταινία στο εξωτερικό.

Η αναγνωρισιμότητα σε έχει «ακουμπήσει»;

Όχι! Έχω πάρει ένα μάθημα από μικρή ηλικία. Ό,τι κι αν μου έχει συμβεί, έμαθα να το διαχειρίζομαι με χιούμορ, αγάπη και λίγο ενθουσιασμό. Όταν ήμουν 22 ετών, περπάτησα στο κόκκινο χαλί στις Κάννες, με αφορμή την ταινία «Xenia», ήμουν με ηθοποιούς του παγκόσμιου στερεώματος, όπως τον Ράιαν Γκόσλινγκ, τον Τομ Χανκς και τη Μαριόν Κοτιγιάρ. Οπότε, όλα γίνονται πιο απλά μετά. Τη δεύτερη φορά πήγα στις Κάννες με την ταινία «Dodo».

Η οικογένειά σου σε έχει βοηθήσει στο να κρατάς τη «μπάλα χαμηλά» και να είσαι ισορροπημένος;

Πάρα πολύ… Η οικογένειά μου είναι η μεγαλύτερη σταθερή αξία!

Τι σου λείπει;

Οι φίλοι μου… Θα ήθελα να τους βλέπω περισσότερο!

Διαβάστε επίσης

Το Ναυάγιο: Όσα μάθαμε πριν την πρεμιέρα – Τo Netflix, τα γυρίσματα, τα πρώτα επεισόδια

TV: Το «Ναυάγιο», οι «Παγιδευμένοι» και οι νέες σειρές που έρχονται ανακατεύουν ξανά την τράπουλα

Η ώρα της μυθοπλασίας – Τα δυνατά χαρτιά της TV κάνουν πρεμιέρα

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ