σειρές τηλεοραση
MEDIA

TV: Το «Ναυάγιο», οι «Παγιδευμένοι» και οι νέες σειρές που έρχονται ανακατεύουν ξανά την τράπουλα

Οι πρεμιέρες (κι άλλων) σειρών και οι αλλαγές στον προγραμματισμό των καναλιών της TV δεν έχουν τέλος

«Σασμός», «Γη της ελιάς», «Μάγισσα», «Πανθέοι», «Ο παράδεισος των κυριών», βγήκαν στον αέρα, διασταύρωσαν τα ξίφη τους και το κοινό απέδειξε ότι μοιράζεται δείχνοντας ωστόσο την προτίμησή του σε κάποιες από τις προαναφερθείσες. Βέβαια, είναι πολύ νωρίς ακόμη για συμπεράσματα καθώς από την Κυριακή 1η Οκτωβρίου θα δούμε κι άλλους δυνατούς παίκτες να μπαίνουν στην αρένα.

Κοινωνικές και δραματικές σειρές έρχονται στη βραδινή ζώνη για να συμπληρώσουν τη λίστα και να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο τηλεθεατών.

Ο Γιατρός

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Κυριακής στον ALPHA, στις 22.40, πρώτη επίσημη θα κάνει ο «Γιατρός» με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

Εμπνευσμένη από αληθινή ιστορία, η σειρά εστιάζει στη ζωή του Ανδρέα Βρεττού, ενός κορυφαίου γιατρού και διευθυντή παθολογίας. Χωρισμένος (από τη σύζυγό του και διευθύντρια του νοσοκομείου, Άννα Γρηγοριάδη, μετά την απώλεια του γιου τους), με βαρύ παρελθόν και πολύ αυστηρός στη δουλειά του, βλέπει τη ζωή του να ανατρέπεται όταν ο πατέρας ενός ασθενή -που πέθανε από ιατρικό λάθος- τον πυροβολεί για να τον εκδικηθεί. Ο Ανδρέας σώζεται, αλλά λόγω της σφαίρας παθαίνει αμνησία, χάνοντας μέσα σε μια στιγμή τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής του. Ξαναγίνεται ο εαυτός του δώδεκα χρόνια πριν, όταν ακόμα ήταν ένας απλός γιατρός, παντρεμένος με δύο παιδιά και τρελά ερωτευμένος με τη γυναίκα του. Ο κόσμος του διαλύεται όταν μαθαίνει ότι όχι μόνο έχει χωρίσει με τη γυναίκα του, αλλά και αυτό που διέλυσε τον γάμο τους ήταν η απώλεια του γιου τους. Μην έχοντας άλλη επιλογή από το αποδεχτεί την αλήθεια αποφασίζει ότι η μόνη λύση είναι να ενώσει πάλι την οικογένειά του και να αρχίσει ξανά από την αρχή.

Το προξενιό της Ιουλίας

Στον ίδιο σταθμό, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, στις 22.40, θα συστηθεί στο κοινό «Το προξενιό της Ιουλίας». Μάλιστα, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή θα προβάλλεται στις 21.00, λόγος για τον οποίο ο «Σασμός» μετακομίζει και θα παίζεται από Κυριακή έως και Τετάρτη.

Στο πρώτο επεισόδιο μεταφερόμαστε στον Τύρναβο του 1959. Κεντρικό στοιχείο της ιστορίας είναι ένα προξενιό. Ένα προξενιό που στόχο έχει να κρύψει ένοχα μυστικά αλλά καταφέρνει το ακριβώς αντίθετο, να γεννήσει περισσότερα. H Ιουλία Σκούταρη αγαπά τον Γρηγόρη Ραζίνη. Παρότι οι δύο νέοι είναι πολύ ερωτευμένοι, αυτή η αγάπη είναι καταδικασμένη σε θάνατο εξαιτίας της παλαιάς έχθρας που υπάρχει μεταξύ των οικογενειών τους. Η Ιουλία αναγκάζεται να παντρευτεί με προξενιό τον Γιωργίκη Προβιό, έναν πλούσιο και κατά πολύ μεγαλύτερό της άνδρα που δεν αγαπά. Χωρίς, φυσικά, να γνωρίζει ότι η ζωή της στο αρχοντικό του Προβιού κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι. Ο Γρηγόρης δεν μπορεί να δεχθεί αυτό το γάμο αλλά αναγκάζεται να συνεχίσει τη ζωή του χωρίς εκείνη.

Ναυάγιο

Την ίδια ώρα, «η καρδιά» του MEGA θα χτυπά για την πρεμιέρα της σειράς «Ναυάγιο» που έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της Κυριακής στις 21.00. Η ιστορία είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, ενώ την κινηματογράφηση υψηλών προδιαγραφών υπογράφει ο σκηνοθέτης Γιάννης Χαριτίδης και το καθηλωτικό σενάριο ο Γιώργος Κόκουβας.

Στο πρώτο επεισόδιο βλέπουμε ένα αγαπημένο ζευγάρι, την Ειρήνη και τον Απόστολο να λαμβάνουν το γράμμα που διακαώς περίμεναν από μία μεγάλη εταιρεία αρωματοποιίας στη Γαλλία. Με το δικό τους άρωμα στις αποσκευές, και με ελπίδα στην ψυχή, το ζευγάρι αποφασίζει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Υπάρχει όμως ένα εμπόδιο: από το νησί τους δεν αναχωρεί ούτε αεροπλάνο, ούτε πλοίο. Έτσι, καταφέρνουν να πείσουν τον καπετάν Στελή να τους μεταφέρει με το καΐκι του στην Κρήτη και από εκεί να ταξιδέψουν με το μοιραίο Φοίνιξ ως τον Πειραιά για να προλάβουν την πτήση τους για τη Γαλλία. Δύο φοιτητές, ο Μάκης και η Λίνα, γνωρίζονται μέσα στο πλοίο και ένα ειδύλλιο γεννιέται. Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζουν είναι πως τις οικογένειές τους ενώνει ένα χρέος. Η Λίνα έρχεται σε σύγκρουση με τον πατέρα της, όταν εκείνος μαθαίνει πως η κόρη του θέλει να γίνει ηθοποιός και της απαγορεύει να ξαναπάει στην Αθήνα. Ο Μάκης με τους φίλους του συμμετέχουν στην «αρπαγή» μιας κοπέλας, που θέλει να παντρευτεί με τον αγαπημένο της. Ο γιος του ιερέα που τελεί τον γάμο, ο Πέτρος, μπλέκει σε έναν τσακωμό με τον Γιάννη. Τα αίματα ανάβουν, ένα όπλο εκπυρσοκροτεί… και το νήμα της ζωής κάποιου κόβεται για πάντα. Στην πορεία θα δούμε τις ιστορίες να εκτυλίσσονται και το κουβάρι να μπλέκεται με φόντο ένα συγκλονιστικό ναυάγιο.

Παγιδευμένοι

Στο μέτωπο του ΑΝΤ1, που φέτος επενδύει πολύ στη μυθοπλασία, αναμένουμε τη Δευτέρα στις 22.30 την πρεμιέρα του σίριαλ «Παγιδευμένοι».

Ο Β’ κύκλος της συγκλονιστικής ιστορίας έρχεται και όλα ξεκινούν από την αρχή. Τα ερωτήματα που θα γεννηθούν και οι αποκαλύψεις που θα βγουν στο φως θα ανατρέψουν τα πάντα…

Η Άννα και ο Δημήτρης, παντρεμένοι πλέον, χαίρονται την αγάπη τους. Ο Σταύρος με την Αγγελική, είναι μαζί, σε μία σχέση γεμάτη έρωτα που κανείς δεν περίμενε ότι θα είναι τόσο δυνατή. Η Χρύσα δουλεύει στο γραφείο της Άννας και ένας νέος άνδρας φαίνεται να έχει μπει στη ζωή της. Ο Θοδωρής έχει πιάσει δουλειά στο κυλικείο της αστυνομίας. Ο Αλέκος, έχοντας καταστραφεί ολοκληρωτικά, προσπαθεί να βρει τρόπο να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Η Υβόννη απολαμβάνει την ελευθερία της πιο ανανεωμένη από ποτέ. Ένα πρωτοφανές έγκλημα θα ταράξει τις ισορροπίες. Πέντε άνθρωποι βρίσκονται πεταμένοι σε ένα πηγάδι. Η ταυτοποίηση του ενός από τα θύματα θα σοκάρει τον Δημήτρη. Ποιο είναι;

Ο πρώτος από εμάς

Δύο ημέρες μετά, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, στις 22.30, πρεμιέρα θα κάνει η παραγωγή μυθοπλασίας «Ο πρώτος από εμάς». Μία νέα σύγχρονη σειρά γεμάτη συναίσθημα και τρυφερότητα, έρχεται για να μας κάνει να αναρωτηθούμε για πολλά.

Έξι φίλοι με διαφορετικές ανάγκες, καθημερινότητα, όνειρα και αγωνίες θα έρθουν αντιμέτωποι με κάτι αναπάντεχο. Κατά τη διάρκεια μιας εξόδου τους ο ένας από αυτούς, ο Άλκης, καταρρέει. Η ιατρική γνωμάτευση θα τον οδηγήσει σε έναν δύσκολο δρόμο, συνειδητοποιώντας ότι τα πάντα στη ζωή μπορούν να ανατραπούν από τη μία στιγμή στην άλλη. Δίπλα του, όμως, σε αυτή την ανηφόρα θα έχει τους φίλους του. Όλοι μαζί μια αγκαλιά, όπως στα εύκολα έτσι και στα δύσκολα. Η ιατρική περιπέτεια του κολλητού τους θα κάνει όλα τα μέλη της παρέας να επαναπροσδιορίσουν τους εαυτούς τους, τα θέλω και τις ανάγκες τους. Θα δουν τη ζωή από μια νέα οπτική, θα συνειδητοποιήσουν ότι αξίζει να ζουν όπως αυτοί θέλουν και όχι όπως πρέπει και οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα προς το καλύτερο. Αποκαλύψεις, συγκρούσεις, απρόσμενοι έρωτες και η δύναμη της πραγματικής φιλίας κόντρα σε όλες τις προβλέψεις. Ένα ταξίδι στην αισιόδοξη πλευρά της ζωής, γιατί η ζωή δεν ξεκινά μόνο μία φορά!

Μετά τη φωτιά

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, και πάλι μέσα από τον ΑΝΤ1, θα βγει η σειρά «Μετά τη φωτιά» στις 21.00.

Τρεις γυναίκες, η Ιωάννα, η Ειρήνη και η Ανθή, μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά, θα προσπαθήσουν να ξαναχτίσουν τις ζωές τους και να ακολουθήσουν τα αληθινά τους «θέλω». Θα καταφέρουν να ξαναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες τους και να βρουν την πραγματική ευτυχία; Στο δρόμο τους, θα βρεθούν τέσσερις άνδρες που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην πορεία τους. Ο Άρης και ο Αλέξανδρος θα τις καταδιώξουν, θα τις εξαπατήσουν και θα προσπαθήσουν να τις καταστρέψουν. Ο Οδυσσέας και ο Νίκος θα τους δώσουν το χέρι τους, θα βρεθούν δίπλα τους και θα αγαπήσουν την αλήθεια τους. Έντονα συναισθήματα και ανατροπές, ανείπωτα μυστικά, δυνατές ερωτικές ιστορίες και αλυσιδωτές συγκρούσεις, σε μια σειρά που βασίζεται σε πραγματικό γεγονός που συνέβη στη Γαλλία το 1897.


Διαβάστε επίσης

Η ώρα της μυθοπλασίας – Τα δυνατά χαρτιά της TV κάνουν πρεμιέρα

Το Newsbomb.gr καλεσμένο στο αρχοντικό των «Πανθέων» - Τα μυστικά του παρελθόντος έρχονται στο «φως»

TV: Οι σειρές που συνεχίζονται τη νέα σεζόν - Όσα θα δούμε στα νέα επεισόδια

Νέες, ωραίες και πρωταγωνίστριες στην TV: Tα ονόματα που θα μας απασχολήσουν

«Η Μάγισσα»: Ο Λευτέρης Χαρίτος αποκλειστικά στο Newsbomb.gr λίγο πριν την πρεμιέρα της σειράς

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ