GOSSIP

Για τον Κωστέτσο υπάρχει και «σωστή εκδοχή ενός γκέι» - Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Για τον Κωστέτσο υπάρχει και «σωστή εκδοχή ενός γκέι» - Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Ο σχεδιαστής Βασίλειος Κωστέτσος έγινε ο τελευταίος -μέχρι τον επόμενο- που παρελαύνει από την τηλεόραση για να μας πείσει ότι το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία είναι το φυσιολογικό. 

Συνεχίζεται η παρέλαση γνωστών και μη από τα μεσημεριανά τηλεοπτικά πάνελ που θέλουν μας πείσουν ότι το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία είναι το φυσιολογικό και το σωστό. Έστω και με μηδέν επιχειρήματα.

Τελευταίος αυτής της «παρέλασης» ο Βασίλειος Κωστέτσος, ο οποίος όχι μόνο πήρε θέση για το νομοσχέδιο, αλλά μας αποκάλυψε και τη σωστή εκδοχή του γκέι.

«Πιστεύω ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έφερε και μια άλλη, για μένα την σωστή, εκδοχή ενός γκέι, ομοφυλόφιλου, ΛΟΑΤΚΙ, όπως θέλει ο καθένας να το τοποθετήσει» είπε ο Κωστέτσος και συμπλήρωσε: Κάποιοι παρουσιάζουν τους ομοφυλόφιλους ως ντιγκιντάγκες, ως λούγκρες, ως οι τρελές του χωριού και τα λοιπά. Ο Κασσελάκης λοιπόν τους σόκαρε γιατί έδωσε μια εικόνα ενός σοβαρού τραπεζίτη, που θα μπορούσε να είναι και δικηγόρος, το ντύσιμο του και όλα τα οποία τους ταρακούνησαν πάρα πολύ».

Σοκ και δέος.

Όσοι έτυχε να τον δούμε σε μεσημεριανή εκπομπή του ΣΚΑΪ αναρωτηθήκαμε τι ήθελε να πει με αυτό. Το ντύσιμο κάνει τη σωστή εκδοχή; Δηλαδή αν φοράς ένα κοστούμι είσαι σωστός κι αν φοράς μια φόρμα δεν είσαι; Ή αν είσαι (ή μοιάζεις) με τραπεζίτη και δικηγόρο είσαι σωστός κι αν είσαι εργάτης οικοδομής και υπάλληλος σε συνεργείο καθαρισμού δεν είσαι; Κάπως ρατσιστικό δεν ακούγεται αυτό; Δεν είναι λίγο αστείο να βάζει «ταμπέλες» ένας άνθρωπος που θέλει να μας πείσει με κάθε τρόπο πόσο λάθος είναι οι ταμπέλες και πιστεύει στην ισότητα; Food for thought...

Φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να πει και τη γνώμη του για το νομοσχέδιο χαρακτηρίζοντάς το «εξέλιξη των πραγμάτων» και πρότεινε πως σε περίπτωση που δεν προχωρήσει «να κλείσουμε τα σύνορα μας και να λειτουργούμε μόνοι μας».

Να λοιπόν κι η ευαισθησία για τα σύνορα και την ασφάλειά τους, από εκεί που δεν το περιμέναμε... Για όλους τους λάθος λόγους βέβαια, καθώς κατά τη γνώμη του κυρίου, αν δεν κάνουμε αυτό που λέει, και σε αντίθετη της βούλησης της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, τότε θα πρέπει... να απομονωθούμε από τον υπόλοιπο κόσμο. Το ακούσαμε ΚΑΙ αυτό.