Οι φωτογραφίες δεν είναι πάντα... αληθινές

Οι φωτογραφίες δεν είναι πάντα... αληθινές

O  κόσμος της μόδας χρησιμοποιεί  φωτο-κόλπα για να διασφαλίσει ότι τα μοντέλα  θα παρουσιάσουν  τον καλύτερο εαυτό τους και αυτό πλέον δεν είναι μυστικό.


Καθημερινά  μέσω  περιοδικών  μόδας, βομβαρδιζόμαστε με εικόνες  διασημοτήτων με ατελείωτα πόδια, αψεγάδιαστο δέρμα, και ούτε ίχνος ρυτίδων.

photoshop

Οι εικόνες αυτές δημιουργούν μάταια προσδοκίες στους κοινούς θνητούς κι έτσι  οργανώσεις υγείας εφιστούν την προσοχή σχετικά με  τον κίνδυνο των  εξωπραγματικών προσδοκιών  της εικόνας του σώματος που δημιουργούνται ιδιαίτερα στα νέα κορίτσια.

photoshop1

Αποδεδειγμένα άλλωστε η  παρουσία αυτών των μη ρεαλιστικών  και άκρως εξιδανικευμένων  εικόνων  έχουν  συνδεθεί με τις διατροφικές διαταραχές και την εικόνα του σώματος  τους  που πολλές φορές προκαλεί δυσαρέσκεια στους άνδρες, στις  γυναίκες αλλά και στα παιδιά.

photoshop2

Οι επιστήμονες λοιπόν προτείνουν προκειμένου να προστατευθούν  τα συμφέροντα των εκδοτών,  των  διαφημιστών , αλλά και των  καταναλωτών να προειδοποιούν όταν η εικόνα  ενός ατόμου έχει αλλοιωθεί ψηφιακά.
photoshop3
Όταν δημοσιεύεται  δηλαδή  μια φωτογραφία,  θα μπορούσε να γίνεται ενημέρωση στους  καταναλωτές για το πόσο αυτή έχει αλλοιωθεί και έχει απομακρυνθεί από την πραγματικότητα.