ΓΥΝΑΙΚΑ

5 τρόποι να ανανεώσεις το σπίτι σου χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα

5 τρόποι να ανανεώσεις το σπίτι σου χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα

Κουράστηκες από όσα βλέπεις τριγύρω σου; 

Μείναμε πολύ καιρό κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας οπότε είναι λογικό το όλο σκηνικό να μας κουράζει πλέον. Να αποζητάμε μία αλλαγή. Κάτι το διαφορετικό.

Πώς θα τα καταφέρεις, λοιπόν, χωρίς να ξοδέψεις αρκετά χρήματα.

1.Κάνε υπομονή

Μπορεί να είναι δελεαστικό το να θέλεις να αλλάξεις το σπίτι σου με μία κίνηση, αλλά οι ειδικοί συμβουλεύουν να ζούμε σε ένα χώρο «για όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο καλύτερος τρόπος για να νιώσεις "σαν στο σπίτι σου", οικεία δηλαδή, είναι να συνδεθείς με εικόνες και αντικείμενα, με πράγματα που θα σε κάνουν να δημιουργείς αναμνήσεις». Φυσικά δεν μιλάμε να μείνεις με τα ίδια έπιπλα για όλη σου τη ζωή αλλά θα μπορούσες να κάνεις μικρές αλλαγές κάθε φορά.

2. Κλείσε τα φώτα

Αυτό πρεσβεύει η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Joanna Plant. «Έχω μετρήσει στο δικό μου καθιστικό να έχω οκτώ λάμπες...», λέει. «Ο φωτισμός είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα», συνεχίζει η Plant. «Μπορείς να έχεις ένα όμορφο εσωτερικό χώρο, απλώς και μόνο αν αλλάξεις τον φωτισμό στο σπίτι σου και δημιουργήσεις μια πιο ρομαντική ατμόσφαιρα. Ένα άσχημα φωτισμένο σπίτι, μπορεί πραγματικά όχι μόνο να αναδεικνύει τις ατέλειές του αλλά να δημιουργεί και μια αρνητική ατμόσφαιρα».

3. Φρέσκαρέ το με χρώμα

Το χρώμα είναι ιδανικό για την αλλαγή των δωματίων μας. Ένα φρεσκοβαμμένο δωμάτιο μπορεί να βοηθήσει τον χώρο σου να φαίνεται σαν καινούριος (και πιο καθαρός!). Δεν χρειάζεται να επιλέξεις ένα έντονο χρώμα, ακόμη και το λευκό μπορεί να κάνεις αμέσως τη διαφορά. Όσο για τα έπιπλα; Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπογιές που σου έχουν ξεμείνει από προηγούμενες βαφές. Το DIY πάντα είναι μια άκρως απολαυστική υπόθεση...

4.Επίλεξε το vintage style

Εκτός από το ότι είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον, το vintage style μπορεί να σε κάνει να χρησιμοποιήσεις ιδέες πολύ πιο οικονομικές. Έπιπλα αντίκες που μπορεί να βρεις πολύ φθηνά σε παλαιοπωλεία, μαχαιροπίρουνα της γιαγιάς σου, κοφτά σεμέ από την μητέρα σου και ό,τι άλλο μπορείς να συνδυάσεις με οικονομικό τρόπο μπορούν να μετατρέψουν το σπίτι σου σε μια γωνιά που λες και ξεπήδησε από το παρελθόν.

5.Σκέψου και στάσου στις λεπτομέρειες

Η αλλαγή ενός καναπέ σίγουρα θα κάνει μια μεγάλη αλλαγή όμως σκέψου πως και οι μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά στις αγαπημένες γωνίες του σπιτιού σου. Επένδυσε τα χρήματά σου σε ενδιαφέρουσες μαξιλαροθήκες, σε απλά λευκά κλινοσκεπάσματα, αγόρασε μπαχαρικά σε γλάστρες για να δώσεις αμέσως έναν αέρα αλλαγής στην κουζίνα και την τραπεζαρία σου. Κάνε μια προσεκτική επιλογή από διαφορετικές κορνίζες και δημιούργησε ένα υπέροχο σκηνικό στο χολ σου. Αυτά τα δυο tips είναι μόνο μερικά από τα δεκάδες που μπορείς να σκεφτείς ώστε να αλλάξεις αμέσως την όψη ενός χώρου (και τη διάθεσή σου φυσικά!).