ΓΥΝΑΙΚΑ

8 πράγματα που δε γνώριζες για τις ταινίες του Rambo

8 πράγματα που δε γνώριζες για τις ταινίες του Rambo

Μέχρι σήμερα το franchise παραμένει ένα από τα πιο διάσημα του Hollywood.

Ο Sylvester Stallone είναι ο ηθοποιός που όλοι λίγο-πολύ αγαπούν. Είναι λογικό, αν το σκεφτείς, καθώς ο Αμερικανός σταρ έχει συνδέσει το όνομά του με δύο από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα franchise που έχουν κυκλοφορήσει στον κινηματογράφο: το Rocky και το Rambo. Ακριβώς επειδή όσα χρόνια κι αν περάσουν ο Sly παραμένει ένας απίστευτα cool τύπος, σήμερα ανατρέχουμε σε 8 πράγματα που κατά πάσα πιθανότητα δε γνώριζες για τα Rambo.

  1. Το όνομα «Rambo» βγήκε στο βιβλίο «First Blood» του David Morrell από μία ποικιλία μήλου που καλλιεργούσε ένας Σουηδός άποικος του 17ου αιώνα.
  2. Ο χαρακτήρας βασίστηκε πάνω στον Audie Murphy, τον πιο παρασημοφορημένο Αμερικανό στρατιώτη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
  3. Στην αρχή, ο Stallone απέρριψε την πρόταση για τον ρόλο γιατί θεώρησε ότι έχουν περάσει πολλοί ηθοποιοί από αυτόν και ότι τελικά μπορεί να μη γινόταν καν η ταινία.
  4. Το μαχαίρι του Rambo φτιάχτηκε ειδικά για την ταινία. Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί κάτι για καταστάσεις επιβίωσης και η παραγωγή έφτιαξε έξι από αυτά για το First Blood -και ανανεωμένες εκδοχές για τις επόμενες ταινίες-.
  5. Ο Stallone έπρεπε να ακολουθήσει πολύ σκληρή γυμναστική. Αυτή περιλάμβανε 2-3 ώρες πρωινής άθλησης, 10ωρα και 12ωρα γυρίσματα στο ενδιάμεσο και άλλες 2-3 ώρες γυμναστική στην επιστροφή.
  6. Τον ρόλο του Rambo παραλίγο να παίξει ο Al Pacino, αλλά δεν τον θεώρησε αρκετά τρελό για να τον αναλάβει.
  7. Στην πρώτη ταινία, ο Rambo δε σκοτώνει κανέναν!
  8. Η Julie Benz πήρε ρόλο στον franchise όχι γιατί τον κυνήγησε, αλλά γιατί ο Stallone ήταν μεγάλος φαν του Dexter.