ΓΥΝΑΙΚΑ

DIY: Φτιάξε μόνη σου μια μάσκα μαλλιών για ενυδάτωση

DIY: Φτιάξε μόνη σου μια μάσκα μαλλιών για ενυδάτωση

Τα υλικά που θα χρειαστείς υπάρχουν σίγουρα στην κουζίνα σου.

Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας και για αυτό πρέπει να το φροντίζουμε σχολαστικά και σε καθημερινή βάση. Γι’ αυτό, άλλωστε, έχουμε καθιερώσει μια καθημερινή πρωινή και βραδινή ρουτίνα ομορφιάς.

Το ίδιο, όμως, πρέπει να κάνουμε και με τα μαλλιά μας. Δεν πρέπει να αμελούμε την περιποίησή τους, διαφορετικά αυτό θα γυρίσει εις βάρος μας. Και περιποίηση των μαλλιών δε σημαίνει απλά ένα λούσιμο ή συστηματική χρήση conditioner. Σημαίνει να κάνουμε και συχνά- περίπου δύο φορές την εβδομάδα- μία μάσκα μαλλιών, που θα τα ενυδατώνει και θα τα θρέφει. Έχουμε, λοιπόν, για εσένα την πιο εύκολη σπιτική συνταγή για να ενυδατώσεις τα μαλλιά σου και να τα βλέπεις πάντα υγιή, λαμπερά και χωρίς ταλαιπωρημένες άκρες.

Θα χρειαστείς:

1 κουταλιά μέλι

1 γιαούρτι

1 γλυκοπατάτα

Βράσε καλά τη γλυκοπατάτα και έπειτα ξεφλούδισέ τη. Λιώσε τη με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει πουρές και πρόσθεσε στο μπολ το γιαούρτι και το μέλι. Ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Άπλωσε τη μάσκα στις άκρες των μαλλιών σου, κάνε ελαφρύ μασάζ, άσε τη να δράσει για 15-20 λεπτά και έπειτα λούσου. Το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει και για αυτό θα ευθύνεται κυρίως η γλυκοπατάτα.

Βλέπεις, η γλυκοπατάτα είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη C, συστατικά τα οποία κάνουν απαλή την τρίχα και την ενδυναμώνουν. Το γιαούρτι και το μέλι- με τη σειρά τους-ενυδατώνουν τα μαλλιά και χαρίζουν φυσική λάμψη.