ΓΥΝΑΙΚΑ

Οι καλύτερες σπιτικές μάσκες μαλλιών που θα φτιάξεις εύκολα στο σπίτι

Οι καλύτερες σπιτικές μάσκες μαλλιών που θα φτιάξεις εύκολα στο σπίτι

DIY μάσκες να κάνεις σήμερα κιόλας.

Η περίοδος των εορτών είναι η καλύτερη στιγμή για να περιποιηθούμε τα μαλλιά μας. Αρχικά έχουμε όλες λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο. Επιπλέον το κρύο σε συνδυασμό με την υγρασία των ημερών κάνουν την ανάγκη για φροντίδα και ενυδάτωση ακόμη μεγαλύτερη. Μπορεί να υπάρχουν πολλά προϊόντα μαλλιών στην αγορά που υπόσχονται θαύματα, όμως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τα αγνά, φυσικά συστατικά. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, βρήκαμε και συγκεντρώσαμε τις καλύτερες, εγγυημένες συνταγές για DIY μάσκες μαλλιών που μπορείς να φτιάξεις εύκολα στο σπίτι. Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι πως θα τις φτιάξεις με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Μάσκα με αυγό

Θα χρειαστείς: 1 ασπράδι αυγού, χυμός από μισό λεμόνι

Εφάρμοσέ το στην ρίζα και τις άκρες των μαλλιών σου και άφησέ το να δράσει. Όσο περισσότερη ώρα αφήσεις τη μάσκα, τόσο πιο πολύ θα ενυδατωθεί η τρίχα σου. Ξέπλυνε πολύ καλά με σαμπουάν και νερό.

Mάσκα με μέλι

Θα χρειαστείς: ίση ποσότητα από μέλι, μηλόξυδο και λάδι καρύδας

Εφάρμοσε το μείγμα σε βρεγμένα μαλλιά και άφησέ το για τουλάχιστον 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνε καλά με σαμπουάν. Είναι ιδανική για όλους τους τύπους μαλλιών ενώ βοηθά στην διατήρηση του χρώματος.

Μάσκα με κανέλα

Θα χρειαστείς: λάδι καρύδας και τριμμένη κανέλα

Ανακάτεψε καλά τα 2 συστατικά. Εφάρμοσε τη μάσκα στις ρίζες και κάνε καλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Άφησέ την για 30-45 λεπτά και ξέπλυνε καλά. Καλό θα ήταν να κάνεις αυτή τη μάσκα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.