ΓΥΝΑΙΚΑ

Νέα μόδα στο Tik Tok κρύβει κινδύνους για καρκίνο του δέρματος - Τι δεν πρέπει να κάνετε

tik tok

Μια επικίνδυνη μόδα που περιλαμβάνει πολύωρη έκθεση στον ήλιο, αντηλιακό και… μέικ απ έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στο TikTok

Επικίνδυνη ακόμα και για καρκίνο του δέρματος θεωρείται από τους επιστήμονες μια μόδα που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στο TikTok.

Η μόδα αυτή την οποία ξεκίνησε ένα μοντέλο στις ΗΠΑ θέλει τις γυναίκες να βάζουν αντηλιακό σε συγκεκριμένα μόνο μέρη του σώματός τους και στη συνέχεια να βγαίνουν στον ήλιο για πολλές ώρες με στόχο να πετύχουν το περίγραμμα για το οποίο συνήθως χρησιμοποιούν μέικ απ.

Πίσω από τη μόδα που έχει πάρει τον τίτλο sunscreen contouring βρίσκεται η 24χρονη Eli Withrow το βίντεο της οποίας έγινε viral με την ίδια να περηφανεύεται ότι «με βοήθησε όλο το καλοκαίρι».

Τις τελευταίες εβδομάδες χιλιάδες είναι οι γυναίκες που προσπαθούν να πετύχουν ό,τι και το 24χρονο μοντέλο από το Λος Άντζελες με ειδικούς, ωστόσο, να προειδοποιούν ότι πρόκειται για κάτι «επικίνδυνο» που μπορεί να προκαλέσει «σημαντικές και μόνιμες βλάβες».

Όπως εξηγούν «το να χρησιμοποιεί κανείς αντηλιακό για να σχηματίσει ένα περίγραμμα εκεί όπου κανονικά θα χρησιμοποιούσε μέικ απ μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο δέρμα η οποία θα φανεί σε μεγαλύτερη ηλικία και μπορεί να μην είναι εύκολο να επιδιορθωθεί».

«Τελικά μιλάμε για μια διαδικασία η οποία μπορεί να βλάψει τα κύτταρα του δέρματός μας οδηγώντας είτε σε καρκίνους του δέρματος είτε σε βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα» προσθέτουν δερματολόγοι.

Το βίντεο της 24χρονης Eli έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια views με την ίδια να ακούγεται να λέει «όσοι με μισούν θα πουν ότι δεν λειτουργεί. Αλλά εγώ είμαι πεπεισμένη ότι αν βάλεις ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας στα σημεία που κανονικά θα έβαζες μέικ απ, ο ήλιος θα σου δώσει το μπρονζέ χρώμα που αναζητούσες».

Αν και υπάρχουν αρκετές άλλες γυναίκες που υπέβαλαν τους εαυτούς στην ίδια δοκιμασία και πέτυχαν, υπάρχουν και άλλες τόσες που λένε ότι δεν είναι μια καλή ιδέα αναρτώντας φωτογραφίες και βίντεο που αποδεικνύει την αποτυχημένη προσπάθειά τους.

μόδα Tik Tok
Ένα αποτυχημένο παράδειγμα της νέας μόδας στο Tik Tok

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.