Όλα για την αερόβια άσκηση

Όλα για την αερόβια άσκηση
Άραγε γνωρίζετε τι εννοούν οι γυμναστές και οι διαιτολόγοι όταν σας συμβουλεύουν να κάνετε αερόβια άσκηση;...

Άραγε γνωρίζετε τι εννοούν οι γυμναστές και οι διαιτολόγοι όταν σας συμβουλεύουν να κάνετε αερόβια άσκηση; Η αερόβια προπόνηση πρέπει να αποτελεί το 50% της καθηµερινής µας άσκησης. Σκοπός της είναι η βελτίωση του καρδιαναπνευστικού και καρδιαγγειακού συστήµατος και γενικότερα η βελτίωση της αντοχής, ενώ προάγει και την κατανάλωση λιπαρών οξέων, βοηθώντας στη µείωση του ποσοστού του λίπους στο σώµα, πάντα βέβαια σε συνδυασµό µε την κατάλληλη διατροφή.

Όσον αφορά στις δραστηριότητες που περιλαµβάνει, είναι αυτές που κινητοποιούν µεγάλες µυϊκές οµάδες, όπως το έντονο περπάτηµα, το τρέξιµο µεγάλων αποστάσεων, η ποδηλασία, το ανέβασµα σκάλας κ.ά.

Όλα τα παραπάνω µπορούν να γίνουν στην ύπαιθρο ή τον κλειστό χώρο ενός κατάλληλα εξοπλισµένου γυµναστηρίου. Η επιλογή των δραστηριοτήτων και η αερόβια µέθοδος που θα χρησιµοποιηθούν στο πρόγραµµα προπόνησης πρέπει να επιλεχθούν προσεκτικά ανάλογα µε τις ανάγκες, το επίπεδο της φυσικής κατάστασης και το στόχο του γυµναζόµενου σε συνεργασία µε τον γυµναστή.