ΓΥΝΑΙΚΑ

Πώς θα προστατέψετε την επιδερμίδα σας στο γυμναστήριο!

Πώς θα προστατέψετε την επιδερμίδα σας στο γυμναστήριο!

Είστε από αυτούς που βλέπουν συχνά να εμφανίζονται στο δέρμα σας σπυράκια και κοκκινίλες μετά το γυμναστήριο, τα οποία υποχωρούν τις μέρες που κάνετε break από τη γυμναστική;

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να διαφυλάξετε την υγεία της επιδερμίδας σας ενώ χτίζετε κορμί!

1.Είναι πρωί, ετοιμάζεστε να πάτε στο γυμναστήριο και φοράτε το αντηλιακό σας, αφού θα διανύσετε κάποια χιλιόμετρα μέχρι να φτάσετε. Σωστή σκέψη μεν, αλλά υπάρχει μια παγίδα: Αν το αντηλιακό σας είναι πλούσιο, η υφή του σε συνδυασμό με τον ιδρώτα και τη ζέστη στο γυμναστήριο θα φράξει τους πόρους της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να εμφανιστούν σπυράκια. Προτιμήστε, λοιπόν, μια όσο το δυνατόν λεπτόρρευστη υφή ή μια ελαφριά κρέμα ημέρας με δείκτη προστασίας.

2.Προσπαθήστε να αποφύγετε την άμεση επαφή της επιδερμίδας σας με τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου, για προφανείς λόγους. Ποτέ μα ποτέ μην ακουμπάτε το πρόσωπο ή τη γυμνή πλάτη σας (αν φοράτε κορμάκι με βαθιά πλάτη) κατευθείαν πάνω στο χαλάκι της γιόγκα. Επίσης, προτιμήστε μακρυμάνικα μπλουζάκια, παντελόνια ή κολάν, ενώ αν έχετε την τάση να ιδρώνετε πολύ στο κεφάλι και το μέτωπο, φορέστε μια μπαντάνα, που απορροφά τον ιδρώτα και τη λιπαρότητα, ώστε να μην κυλούν στο πρόσωπό σας.

3. Όσο κι αν βιάζεστε να επιστρέψετε σπίτι μετά το γυμναστήριο ή να πάτε στη δουλειά, μην παραλείπετε να πλένετε το πρόσωπο και το σώμα σας με ένα απαλό, ουδέτερο προϊόν καθαρισμού. Μετά το ντους, στεγνώστε ταμποναριστά την επιδερμίδα σας, πάντα με καθαρή πετσέτα που θα έχετε πάρει μαζί σας, και απλώστε στο πρόσωπο μια καταπραϋντική κρέμα ημέρας (αν έχετε έντονη τάση για κοκκινίλες) και στο σώμα ένα ελαφρύ έλαιο ενυδάτωσης. Καλό είναι να κάνετε απολέπιση 2 φορές την εβδομάδα, για να απελευθερώνετε τους πόρους από ρύπους και σμήγμα που τυχόν έχει συσσωρευτεί.

Σχετικές ειδήσεις