ΓΥΝΑΙΚΑ

Έξι tips για να γλιτώσετε το φριζάρισμα το χειμώνα!

Έξι tips για να γλιτώσετε το φριζάρισμα το χειμώνα!

Με το που πιάνουν τα κρύα, ο αέρας και οι βροχές δεν αλλάζει μόνο η γκαρνταρόμπα μας αλλά και ο τρόπος που φροντίζουμε το πρόσωπό μας αλλά και τα μαλλιά μας, αν θέλουμε να τα προστατέψουμε από την ταλαιπωρία και το φριζάρισμα.

Δείτε 6 έξυπνα tips που προτείνουν οι ειδικοί για να έχετε μαλλιά λεία, υγιή και λαμπερά, σε πείσμα του χειμώνα:

1. Μην λούζεστε κάθε μέρα. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, το καθημερινό λούσιμο μπορεί τελικά να κάνει κακό στην τρίχα, καθώς την απογυμνώνει από τα φυσικά έλαια που την διατηρούν ελαστική. Αν έχετε έντονο πρόβλημα λιπαρότητας, δοκιμάστε ανάμεσα στα λουσίματα την λύση του ξηρού σαμπουάν σε σπρέι που θα σας βγάλει από την αμήχανη θέση.
2. Χρησιμοποιείτε ένα conditioner που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα- το λεγόμενο leave-in conditioner. Μια εξαιρετική λύση σε επίπεδο περιποίησης που τροφοδοτεί την τρίχα με ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά, χωρίς να την βαραίνει. Αν έχετε έντονο πρόβλημα φριζαρίσματος ή ατίθασων μαλλιών, δοκιμάστε να το αναμείξετε με 2-3 σταγόνες serum κατά του φριζαρίσματος και είναι μονόδρομος: τα μαλλιά σας θα πειθαρχήσουν απόλυτα! Και βέβαια, μια επίσης εξαιρετική πρόταση είναι και τα έλαια μαλλιών, που είναι cocktails από τα πιο ευεργετικά φυτικά έλαια όμως με υφή τόσο ανάλαφρη που περιποιούνται εντατικά τα μαλλιά με τον πιο διακριτικό τρόπο.
3. Αποφύγετε να ξεβγάζετε τα μαλλιά σας με ζεστό νερό. Όσο και αν το ποθείτε λόγω κρύου, το ζεστό νερό ανοίγει τα λέπια της τρίχας, την οδηγεί στην αφυδάτωση και το φριζάρισμα. Η λύση: Συντομεύετε όσο γίνεται το χρόνο που μένετε κάτω από το ζεστό νερό, και φροντίστε ώστε το τελευταίο ξέβγαλμα να το κάνετε με χλιαρό νερό.
4. Επιλέξτε για το styling των μαλλιών σας τα ειδικά προϊόντα κατά του φριζαρίσματος. Η σύνθεσή τους είναι τέτοια ώστε να δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ γύρω από την τρίχα το οποίο την θωρακίζει από τις εξωτερικές επιθέσεις και την διατηρεί ενυδατωμένη και απαλή.
5. Προσέξτε τη διατροφή σας. Αυτή η συμβουλή θα σας είναι χρήσιμη χειμώνα-καλοκαίρι: ενισχύστε τη διατροφή σας με σολομό, σκούρα πράσινα λαχανικά και ξηρούς καρπούς που αποδεδειγμένα τρέφουν την τρίχα εκ των έσω (αλλά και τα νύχια και την επιδερμίδα).
6. Τέλος, αν σκοπεύετε να περάσετε αρκετή ώρα έξω στο κρύο και τον αέρα, πάρτε μαζί σας ένα σκουφάκι ή ένα καπέλο που και είναι must αξεσουάρ φέτος και θα προστατέψει τα μαλλιά σας από την ταλαιπωρία.

Bonus tip: Ειδικά τις βροχερές μέρες, όπου το φριζάρισμα είναι σχεδόν δεδομένο, προτιμήστε ένα χτένισμα που θα ταιριάζει στο φυσικό στυλ των μαλλιών σας - αν για παράδειγμα, έχετε σπαστά μαλλιά δεν έχει κανένα νόημα να επιμείνετε να τα ισιώσετε πριν βγείτε έξω καθώς το πιο πιθανό είναι πως η υγρασία θα ακυρώσει σε χρόνο dt την προσπάθειά σας!

Περισσότερες ειδήσεις για τη γυναίκα και την ομορφιά στο queen.gr

Σχετικές ειδήσεις