ΓΥΝΑΙΚΑ

Τη βροχή μην τη φοβάστε!

Τη βροχή μην τη φοβάστε!

Έχει συμβεί σε όλες μας: σε μια ξαφνική μπόρα η ομπρέλα τις περισσότερες φορές δεν αρκεί για να προστατέψει την εμφάνισή μας από την… κατάρρευση. Δείτε, λοιπόν, κάποια έξυπνα tips που θα σας βοηθήσουν ώστε από εδώ και στο εξής να είστε πανέτοιμες και πανέμορφες μπροστά στα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα.

1. Κλείστε τα λέπια της τρίχας για λιγότερο φριζάρισμα
Ο βροχερός καιρός δεν κάνει διακρίσεις: είτε έχετε λεπτά είτε χοντρά μαλλιά, ίσια ή σγουρά, το φριζάρισμα θα «χτυπήσει» τα μαλλιά σας, πιθανόν σε διαφορετικό βαθμό. Το κλειδί για να το αποφύγετε είναι να φροντίσετε ώστε να έχετε κλειστά τα λέπια της τρίχας. Ο καλύτερος τρόπος είναι, πριν βγείτε από το σπίτι, να απλώσετε στα μαλλιά σας ένα ελαφρύ αφρό ή τζελ σε όλο το μήκος τους και να το δουλέψετε καλά, έτσι ώστε η τρίχα να θωρακιστεί και να μείνει απαλή. Μπορείτε επίσης να κλείσετε τα λέπια χρησιμοποιώντας ένα ελαφρύ έλαιο μαλλιών πριν το styling ή γυρίζοντας τη βρύση στο κρύο νερό, κατά το τελευταίο ξέβγαλμα στο λούσιμο.

2. Κρατήστε ελαφρύ το μακιγιάζ σας
Αποφύγετε την βαριά ενυδατική κρέμα και το βαρύ makeup όταν ο καιρός είναι βροχερός. Η υγρασία δεν έχει φιλικές διαθέσεις απέναντι στις πλούσιες φόρμουλες γιαυτό σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε μια bb cream ή μια ελαφριά ενυδατική με χρώμα και, οπωσδήποτε, αδιάβροχη μάσκαρα για να αποφύγετε να βρεθείτε με «μαύρους κύκλους» από το προϊόν που θα λιώσει κάτω από τα μάτια σας λόγω βροχής.

3. Θέλετε να βγείτε στη βροχή με φουλ μακιγιάζ; Καταρχήν επιλέξτε μια βάση μακράς διαρκείας και κάντε καλό blending, ώστε το προϊόν να μην μείνει πάνω στην επιφάνεια της επιδερμίδας, αλλά να γίνει ένα με αυτήν. Προτιμήστε να κάνετε το blending με ένα ειδικό σφουγγάρι ή ένα πινέλο για makeup, για να επιτύχετε φυσικό φινίρισμα και αποτέλεσμα που θα μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο, σταθερό.

4. Ένα από τα προβλήματα που δημιουργεί η υγρασία στην επιδερμίδα είναι η γυαλάδα, ειδικά στις επιδερμίδες με τάση για λιπαρότητα. Μπορείτε εύκολα να την αποφύγετε επιλέγοντας μια ελαφριά ενυδατική κρέμα για ματ αποτέλεσμα, με χρώμα ή χωρίς. Αν δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα primer με πουδρέ, ματ τελείωμα ενώ, αν δεν υπάρχει στο νεσεσέρ σας τίποτε από αυτά, ρίξτε στην τσάντα σας χαρτάκια κατά της λιπαρότητας, που κυριολεκτικά αποδεικνύονται σωτήρια!

5. Το νεσεσέρ της διάσωσης. Επειδή, όσο προετοιμασμένη κιαν είστε, πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο «ατυχήματος» ενισχύστε το νεσεσέρ σας με μαντηλάκια ντεμακιγιάζ, μπατονέτες που διορθώνουν στη στιγμή τις μουτζούρες κάτω από τα μάτια, χαρτάκια κατά της λιπαρότητας και μια κρέμα χεριών που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε όχι μόνο για την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα αλλά και ως λύση SOS για το φριζάρισμα.

Περισσότερες ειδήσεις για την ομορφιά και τη γυναίκα στο queen.gr

Σχετικές ειδήσεις