'Ο,τι ξέρατε για τη σαμπάνια είναι λάθος

Σοφία Βεργοπούλου

Εάν είστε από αυτούς που κουνάνε πέρα δώθε το μπουκάλι για να εκτοξεύσουν το πώμα σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση, τότε πρέπει να διαβάσετε αυτό το άρθρο.

Οχι τίποτα άλλο γιατί προφανώς τα κάνετε όλα λάθος.

Πρώτο και βασικό. Δεν είναι όλα τα αφρίζοντα κρασιά σαμπάνια. Οπότε μην πιάνεστε κορόιδα όταν ψωνίζετε.

Η σαμπάνια πάει με όλα τα φαγητά, κάτι που μπορείτε να το λέτε χωρίς να σας πετάξουν τομάτες οι σομελιέ της παρέας.

Δε χρειάζεται να έχετε ψηλά σωληνωτά ποτήρια για να σερβίρετε σαμπάνια. Μπορεί να έχουν γίνει της μόδας αλλά το σωστότερο ποτήρι είναι τα πλατύτερα αφού δίνουν τη δυνατότητα στη σαμπάνια να αναπνεύσει και να βγάλει τα αρώματά της.

Οχι η σαμπάνια δεν πίνεται κρύα ούτε παγωμένη, αφού κάτι τέτοιο θολώνει τα αρώματά της. Κρατήστε την απλώς δροσερή.

Τα χρόνια που περνάνε την κάνουν καλύτερη. Εϊναι αλήθεια. Ομως αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να ξεθάψετε από το σύνθετο τη σαμπάνια που είχαν κάνει δώρο στη μαμά σας στο γάμο της.

Και τέλος, όταν την ανοίγετε μην την κουνάτε πέρα δώθε. Το σωστό άνοιγμα προϋποθέτει ότι το πώμα δε θα κάνει πλοπ.

Αφού τη σερβίρετε αφήστε να κατακάτσουν οι φυσαλίδες, γιατί πολύ απλά θα αλλοιώσουν τη γεύση σας.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved