MEN'S GUIDE

Ο Ryan Toal θα πάει στον Άρη;

Ο Ryan Toal θα πάει στον Άρη;

Είναι μηχανικός και είναι ένας από τους 600 ανθρώπους που έχουν επιλεχθεί για ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή στον Άρη. Ο ίδιος λέει ότι δεν τον ενιδαφέρει πως δε θα γυρίσει ποτέ αν τελικώς επιλεχθεί. Θα γίνω «θρύλλος» λέει σε συνέντευξή του στη Sun.

H λίστα των 600 θα περάσει και πάλι αξιολόγηση προκειμένου οι υποψήφιοι να γίνουν 100. Αρχικά είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον 200.000 υποψήφιοι.

Η αποστολή με τίτλο Mars One είναι ένα ιδιωτικό project ολλανδικών συμφερόντων που στοχεύει στην αποστολή 40 ανθρώπων στον Άρη. Τέσσερα άτομα θα στέλνονται στο μακρινό πλανήτη κάθε δύο χρόνια μέχρι το 2024. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να μαζευτεί το ποσό των 5 δισεκ. ευρώ. Η τελική λίστα των 40 θα αποφασιστεί μέσα από ένα reality TV show .

mars1 copy

Ο Ryan, λέει ότι οι συγγενείς του πίστευαν στην αρχή ότι κάνει πλάκα. Αλλά όπως λέει «οι μισοί που το ακούνε νομίζουν ότι είσαι τρελλός. Οι άλλοι μισοί πάλι σε βλέπουν ως θρύλλο»
Είναι ο τρόπος μου λέει για να ζήσω το όνειρό μου. Δεν είμαι επιστήμονας , αναφέρει, είμαι ένας απλός μηχανικός και δεν περίμενα να με επιλέξουν. Ακόμα κι αν πεθάνω, τονίζει, θα ξέρω ότι κανείς άλλος δεν το έχει κάνει αυτό. Είμαι, λέει, ένας συνηθισμένος άνθρωπος που ζει μια συνηθισμένη ζωή. Παρόλα αυτά με επέλεξαν. Αν τα καταφέρω θα ζήσω την απόλυτη περιπέτεια. Και το όνομά μου δε θα ξεχαστεί ποτέ.

Σχετικές ειδήσεις