MEN'S GUIDE

Πώς θα γίνουν όλα αυτά;

Πώς θα γίνουν όλα αυτά;

Έχεις αφήσει και έχουν μαζευτεί πολλά και τώρα κοιτάζεις το χάος και αναρωτιέσαι καταρχήν πώς έφθασαν τα πράγματα ως εδώ και στο καπάκι πως θα συμμαζέψεις. Αυτό σε συνεχή λούπα.

Υπάρχουν καλά νέα και κακά νέα. Τα κακά νέα είναι ότι δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να το κάνει εκτός από σένα. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς.

Χρειάζεσαι απλώς λίγη αυτοσυγκέντρωση μια μικρή δόση αυτοπειθαρχίας και πολλές σακούλες σκουπιδιών. Ξεκίνα από ένα δωμάτιο. Αν όλο σου το σπίτι είναι χάος, δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνεις όλο, οπότε αποφάσισε από ποιο δωμάτιο θα αρχίσεις.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις μια από τις σακούλες σκουπιδιών και να βάλεις μέσα ό,τι είναι για πέταμα. Πέτα ό,τι δεν χρειάζεσαι, οτιδήποτε δε χρησιμοποιείς και φυσικά όλα εκείνα που έχουν καταστραφεί ανεπιστρεπτί λόγω της αμέλειάς σου.

Αν υπάρχουν πράγματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις να επισκευάσεις να καθαρίσεις τα βάζεις σε διαφορετική σακούλα ή κούτα. Θα δεις ότι θα γίνει αρκετός χώρος ξαφνικά. Στο επόμενο στάδιο πολύ απλά καθαρίζεις. Όπου χρειάζεται καθάρισμα. Τακτοποιείς και μετά παίρνεις όλα εκείνα που είναι στην κούτα/σακούλα προς επιδιόρθωση/επαναχρησιμοποίηση και κάνεις όσα πρέπει να κάνεις για να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση. Σε καμία περίπτωση δεν τα βάζεις σε άλλο δωμάτιο. Διότι πολύ απλά δε θα το κάνεις ποτέ.

Το να ζεις σε ένα ατακτοποίητο χώρο κάνει κακό στη διάθεσή σου και στην ψυχολογία σου.

Δεν είπαμε να γίνεις υστερικός με την τάξη, αλλά εκείνο το κουτί της πίτσας πάνω στο καλοριφέρ ας το παραδεχθούμε είναι εκεί μήνες. Πέτα το!

Σχετικές ειδήσεις