MEN'S GUIDE

Έλλειψη συγκέντρωσης; Κάτι σου λέει...

Έλλειψη συγκέντρωσης; Κάτι σου λέει...

Αν συνηθίζεις να αφαιρείσαι και να χάνεις τη συγκέντρωσή σου το πιο πιθανό είναι ότι δεν το έχεις καν προσέξει.

Επίσης, αν κάποιος σου το έχει επισημάνει το πιθανότερο είναι ότι το έχεις αρνηθεί. Βασικό βήμα για να διορθώσεις κάτι είναι να το αναγνωρίσεις. Οπότε για τσέκαρε τον εαυτό σου γιατί αν κάνεις κάτι από τα παρακάτω δε σου φταίει η πολλή δουλειά και ο λίγος χρόνος.

Έχεις παρατηρήσει τον εαυτό σου όταν κάνει κάτι που ειναι ρουτίνα ή αγγαρεία να βρίσκεις κάθε ευκαιρία να τσεκάρεις το τηλέφωνό σου; Για νέα mail, για απαντήσεις σε μηνύματα ή για να τσεκάρεις τις ειδήσεις; Σύμφωνα με έρευνα οι χρήστες smartphone τσεκάρουν το τηλέφωνό τους 150 φορές την ημέρα. Κατανοείς πόσο χρόνο σου τρώει αυτό; Ελπίζουμε!

Ξεκινάς να κάνεις μια δουλειά. Έχεις πει ότι θα αφιερώσεις ας πούμε δύο ώρες για να την ολοκληρώσεις και προτού καν περάσει το πρώτο τέταρτο αρχίζεις να σκέφτεσαι άλλα. Από το πως θα χάσεις βάρος, μέχρι το αν η εργασία αυτή θα σου εξασφαλίσει την πολυπόθητη αύξηση.

Αν κάνεις κάτι από αυτά καλό θα ήταν να επαναξετάσεις τις συνήθειές σου. Δεν έχει νόημα να τα ρίχνεις όλα στην έλλειψη χρόνου. Πολύ απλά δε συγκεντρώνεσαι. Αναγνώρισέ το επιτέλους!

Σχετικές ειδήσεις