Αποκαλυπτική έρευνα: Οι ευεργετικές ιδιότητες του καφέ στην ανδρική σεξουαλικότητα
Τι έδειξε έρευνα

Αποκαλυπτική έρευνα: Οι ευεργετικές ιδιότητες του καφέ στην ανδρική σεξουαλικότητα

Newsroom Newsroom

Είναι γνωστό πως ο καφές, όταν καταναλώνεται με μέτρο προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό, αλλά ειδικά στους άντρες η κατανάλωση καφέ συνδέεται και με τη μείωση των στυτικών δυσλειτουργιών.

Στο παρελθόν οι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως ο καφές συμβάλλει στην μείωση εμφάνισης καδιοαγγειακών παθήσεων, στην προστασία από την άνοια, τον διαβήτη τύπου 2, ακόμα και τον καρκίνο του δέρματος.

Τώρα οι ερευνητές υποστηρίζουν πως οι άντρες που πίνουν μια ή δυο κούπες καφέ την ημέρα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν στυτική δυσλειτουργία.

Συγκεκριμένα επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τέξας πιστεύουν ότι η καφεΐνη συμβάλλει την χαλάρωση των αρτηριών στην περιοχή του πέους, αυξάνοντας έτσι την ροή του αίματος.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τα στοιχεία περίπου 4.000 ανδρών, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την καθημερινή τους διατροφή και αξιολόγησαν την ποσότητα καφέ, τσαγιού και άλλων ροφημάτων που κατανάλωναν μέσα στο 24ωρο.

Πάντως, οι ερευνητές τόνισαν ότι δεν παρατηρήθηκε συσχέτιση της στυτικής δυσλειτουργίας με την κατανάλωση καφέ στους διαβητικούς ασθενείς.

Πρόσφατη μελέτη σε πληθυσμό 3.724 ανδρών που συμμετείχαν στην Αμερικανική Εθνική Μελέτη για την Υγεία και τη Διατροφή (National Health and Nutrition Examination Survey, NHANES), έδειξε ότι η στυτική δυσλειτουργία εμφανιζόταν λιγότερο συχνά σε άτομα που κατανάλωναν συγκεντρώσεις καφεΐνης 160-375 mg την ημέρα, συγκέντρωση που αντιστοιχεί με 2-3 φλιτζάνια καφέ.

Είναι επίσης ενδιαφέρον το εύρημα ότι η κατανάλωση καφέ μειώνει την πιθανότητα εκδήλωσης στυτικής δυσλειτουργίας στους ασθενείς με αρτηριακή υπέρταση και στα παχύσαρκα άτομα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved