LIVE BLOG: Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη - Την Πέμπτη η κηδεία του στην Κρήτη

Κατσαρέλη Σοφία

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον παγκόσμιο Μίκη Θεοδωράκη. Μετά το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα, ακολούθησε η τελετή αποχαιρετισμού και το τελευταίο ταξίδι του στην Κρήτη, για την ταφή του στον Γαλατά Χανίων.

Λίγα λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι σήμερα, ολοκληρώθηκε το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη. Πλήθος κόσμου, άνθρωποι από τον χώρο του Πολιτισμού και των Τεχνών και εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας «έδωσαν το παρών», για να αποτίσουν φόρο τιμής στον παγκόσμιο μουσικοσυνθέτη.

Συγκίνηση και στην τελετή αποχαιρετισμού, όπου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, εκφώνησαν επικηδείους.

Η σορός του αξεπέραστου μουσικοσυνθέτη θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου θα ταφεί, δίπλα στους γονείς και τον αδελφό του, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία, το πρωί της Πέμπτης, 9 Σεπτεμβρίου.

Δείτε όσα συμβαίνουν μέσω της Live Blogging πλατφόρμας του Newsbomb.gr.

21:01
Χρήστος Γιαννούλης

Αναχωρεί το Blue Galaxy με τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη

Το τελευταίο ταξίδι του Μίκη Θεοδωράκη προς τα Χανιά και τη γενέτειρά του, τον Γαλατά, ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης...

20:37
Χρήστος Γιαννούλης

Το αντίο του Αλ Πατσίνο στον Μίκη Θεοδωράκη

19:30
Χρήστος Γιαννούλης

Κόσμος συγκεντρώνεται στο λιμάνι του Πειραιά

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα ταξιδέψει με πλοίο στην Κρήτη, το οποίο θα αναχωρήσει στις 21:00, και ήδη στον Πειραιά συγκεντρώνονται αρκετοί άνθρωποι που θέλουν να τον αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά...

18:57
Χρήστος Γιαννούλης

Θεοδωράκης-Λιβανελί: Η ελληνοτουρκική φιλία που ξεπέρασε τα σύνορα

18:31
Χρήστος Γιαννούλης

Θυμηθείτε τις αφίξεις των πολιτικών αρχηγών στη Μητρόπολη

17:44
Κατσαρέλη Σοφία

Τετ-α-τετ Μητσοτάκη και Κουτσούμπα για τις αποδοκιμασίες έξω από τη Μητρόπολη

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι αποδοκιμασίες που ακούστηκαν κατά την άφιξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ιερά Μητρόπολη της Αθήνας για την τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη. Μερίδα κόσμου φώναξε υβριστικά συνθήματα σε βάρος του πρωθυπουργού, ο οποίος ενοχλήθηκε από το συμβάν και το συζήτησε με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε στον κ. Κουτσούμπα λέγοντάς του πως αυτό ήταν κάτι που δεν έπρεπε να συμβεί, ειδικότερα σε μια στιγμή όπου έπρεπε να υπάρχει ο ανάλογος σεβασμός στον νεκρό Μίκη Θεοδωράκη και στην τεράστια προσωπικότητά του, θεωρώντας πως όσοι αποδοκίμασαν προέρχονταν από τον χώρο του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας από την πλευρά του, ξεκαθάρισε προς τον πρωθυπουργό πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως το ΚΚΕ δεν φέρει καμία ευθύνη για τις αποδοκιμασίες καθώς όσοι προχώρησαν σε αυτές δεν ανήκουν στον χώρο του κόμματος. Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται να ανήκουν στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

17:40
Κατσαρέλη Σοφία

Καθ'οδόν προς το τελευταίο του ταξίδι ο Μίκης Θεοδωράκης

Ξεκίνησε το τελευταίο ταξίδι του Μίκη Θεοδωράκη, για την Κρήτη.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία της κόρης του, Μαργαρίτας, από την τελετή αποχαιρετισμού στη Μητρόπολη.

17:00
Κατσαρέλη Σοφία

Για το τεράστιο έργο του Μίκη Θεοδωράκη μίλησε και ο Γιώργος Μαργαρίτης.

16:47
Κατσαρέλη Σοφία

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στη Μητρόπολη

16:43
Κατσαρέλη Σοφία

Μαρία Φαραντούρη: «Ο Μίκης δεν έφυγε. Δεν θα φύγει ποτέ»

«Θα μας διευθύνει, με τα χέρια – φτερά του, με τα ωραία μας τραγούδια, με τις δημιουργίες του. Αυτό να πούμε και τίποτα άλλο. Ο Μίκης δεν έφυγε. Δεν θα φύγει ποτέ. Είναι εδώ», είπε εμφανώς συγκινημένη η κ. Φαραντούρη.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved