ΕΛΛΑΔΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 14:00 - Mετά η τελετή αποχαιρετισμού του μουσικοσυνθέτη

Για τρίτη ημέρα σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη
Για τρίτη ημέρα σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη
INTIME NEWS

Ολοκληρώνεται σήμερα, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου το λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη - Στις 15:00 θα ακολουθήσει η τελετή αποχαιρετισμού, του μεγάλου μουσικοσυνθέτη κατά τη διάρκεια της οποίας θα εκφωνηθούν επικήδειοι - Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων.

Φωτογραφίες: Ευδοκία Μύτιλη

Άνοιξαν και σήμερα στις 10 το πρωί οι πόρτες στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου της Μητρόπολης για το κοινό, όπου ολοκληρώνεται το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Μίκη Θεοδωράκη.

Δείτε την gallery:

Από τη Δευτέρα, άνθρωποι όλων των ηλικιών περιμένουν υπομονετικά για να πουν το «τελευταίο αντίο» στον άνθρωπο που συγκλόνισε την Ελλάδα και το εξωτερικό με το αστείρευτο ταλέντο και το ακατάβλητο πάθος του.

Δείτε το βίντεο:

Χθες Τρίτη, η προσέλευση του κόσμου ήταν τέτοια, που αποφασίστηκε να δοθεί παράταση στο ωράριο για το λαϊκό προσκύνημα.

Δείτε τι βίντεο:

Υψηλές προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων είπαν το τελευταίο αντίο στον παγκόσμιο Έλληνα μουσουργό. Συγκεκριμένα, λίγη ώρα πριν τις 19:00 – ώρα κατά την οποία θα ολοκληρωνόταν η διαδικασία για την Τρίτη – αστυνομικοί ενημέρωσαν τον κόσμο να απομακρυνθεί από το σημείο.

Δείτε στo βίντεο την δήλωση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου:

Οι περισσότεροι όχι μόνο δεν αποχώρησαν, αλλά επιχείρησαν να περάσουν κι από τα κιγκλιδώματα έτσι ώστε να πουν το δικό τους αντίο, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, στον Μίκη Θεοδωράκη.

Εν τέλει, για να αποφευχθούν σκηνές που δεν θα τιμούσαν κανέναν και θα αποτελούσαν προσβολή στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, αποφασίστηκε άτυπα να δοθεί παράταση στο λαϊκό προσκύνημα.

Δείτε το βίντεο:

Το προσκύνημα έκλεισε με το τραγούδι «Ένα το χελιδόνι» που τραγουδήθηκε από τον κόσμο, όταν λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου της δεύτερης ημέρας του προσκυνήματος πλημμύρισε την πλατεία μπροστά από τη Μητρόπολη και το εκκλησάκι των Αγίου Ελευθερίου/Παναγίας Γοργοεπήκοου.

Το επίσημο πρόγραμμα της κηδείας του Μίκη Θεοδωράκη

Την Πέμπτη το πρωί τα Χανιά υποδέχονται τον Μίκη Θεοδωράκη στην τελευταία του κατοικία όπως εκείνος το επιθυμούσε. Η επίσημη διαδικασία για το τελευταίο αντίο στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη έχει ως εξής:

  • Άφιξη της σορού το πρωί της Πέμπτης στις 7.30 στο λιμάνι της Σούδας
  • Αυτοκινητοπομπή μέχρι την πλατεία της Δημοτική Αγοράς Χανίων όπου στη συνέχεια θα συνοδευτεί πεζή στη Μητρόπολη Χανίων όπου θα τεθεί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι σε λαϊκό προσκύνημα.
  • Στη συνέχεια θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή η σορός στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στον Γαλατά όπου θα τελεστεί εξόδιος ακολουθία στις 13.00 το μεσημέρι. Μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας θα συνοδευτεί πεζή η σορός στο κοιμητήριο του Γαλατά για να γίνει η ταφή.

Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα από τον δήμαρχο Χανίων κατόπιν συνεννόησης με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και τον πληρεξούσιο πρόεδρο, Γιώργο Αγοραστάκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κηδεία Mad Clip: Η σπαρακτική σκηνή που δεν «έπιασαν» οι κάμερες με την πρώην σύντροφό του, Αρετή

Μυστηριώδης επίθεση στο Πασαλιμάνι: Το προφίλ των Τούρκων - Ο δράστης ήθελε να στείλει «μήνυμα»

Ανάλυση Newsbomb.gr: Ακρίβεια, αυξήσεις, πληθωριστικές τάσεις και εναρμονισμένες πρακτικές