ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μυστηριώδης επίθεση στο Πασαλιμάνι: Το προφίλ των Τούρκων - Ο δράστης ήθελε να στείλει «μήνυμα»

Περιπολικό της Αστυνομίας
Περιπολικό της Αστυνομίας
ΙΝΤΙΜΕ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τουρκικής υπηκοότητας και κουρδικής καταγωγής είναι οι δύο νεαροί που έγιναν στόχοι επίθεσης στο Πασαλιμάνι. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, από τη μέχρι στιγμής έρευνα δεν φαίνεται να έχουν ποινικό παρελθόν.

Παιδιά εύπορων οικογενειών με επιχειρηματική δραστηριότητα στην Τουρκία είναι οι δύο νεαροί –τουρκικής υπηκοότητας και κουρδικής καταγωγής- οι οποίοι έγιναν στόχος μαφιόζικης επίθεσης το βράδυ της Κυριακής στην Ακτή Μουτσοπούλου στο Πασαλιμάνι.

Την υπόθεση καλύπτει πέπλο μυστηρίου, καθώς παρά τις εντατικές προσπάθειες των αστυνομικών της Ασφάλειας, ακόμα δεν υπάρχει εικόνα για το κίνητρο του άντρα που προσέγγισε τους δύο νεαρούς Τούρκους και τους πυροβόλησε «επαγγελματικά» στα πόδια.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Νewsbomb.gr, οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει σε ένα βαθμό το προφίλ των δύο θυμάτων, ηλικίας 21 και 25 ετών.

Οι δυο τους γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Τουρκία. Είναι κουρδικής καταγωγής και γόνοι εύπορων οικογενειών με επιχειρηματική δραστηριότητα στη γειτονική χώρα. Στην Ελλάδα έφτασαν πριν από περίπου πέντε μήνες και αμέσως υπέβαλαν αίτημα για να λάβουν πολιτικό άσυλο.

Στην ερώτηση των αστυνομικών γιατί εγκατέλειψαν την Τουρκία, φέρονται να απάντησαν ότι ήθελαν να ζήσουν σε μία χώρα όπου οι συνθήκες είναι καλύτερες. Οι δυο τους νοίκιασαν σπίτι στον Πειραιά και φαίνεται ότι δεν εργάζονταν. Παρά ταύτα διέθεταν χρήματα, τόσο για το ενοίκιο όσο και για τη διαβίωσή τους. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ζούσαν με τα χρήματα που τους έστελναν οι οικογένειές τους από την Τουρκία. Οι καταθέσεις τους στην ΕΛ.ΑΣ. δόθηκαν με τη βοήθεια μεταφραστή, καθώς δεν γνωρίζουν καθόλου ελληνικά. Αστυνομικές πηγές τους χαρακτηρίζουν ιδιαιτέρως «φειδωλούς», γεγονός που επιτείνει το μυστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, από τη μέχρι στιγμής έρευνα δεν φαίνεται να έχουν ποινικό παρελθόν.

Οι Αρχές αναζητούν εάν το κίνητρο της σε βάρος τους επίθεσης έχει τις «ρίζες» του στην Τουρκία ή στην Ελλάδα. Είχαν διαφορές στη χώρα τους, οι οποίες τους «ακολούθησαν» στην Ελλάδα ή πρόλαβαν να αποκτήσουν κάποιον εχθρό στους πέντε μήνες που ζουν στον Πειραιά.

Ο τρόπος που έδρασε ο ένοπλος «δείχνει» στους αστυνομικούς ότι ο δράστης (ή ο εντολέας της επίθεσης) ήθελε να τους στείλει ένα «μήνυμα» και όχι να τους σκοτώσει. Βλέποντας οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ότι δεν μπορούν να «φωτίσουν» την υπόθεση από τις καταθέσεις των δύο θυμάτων, επικεντρώνουν την έρευνά τους στον εντοπισμό του δράστη. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι διέφυγε πεζός μετά τους πυροβολισμούς, περνώντας με το όπλο δίπλα από διερχόμενα αυτοκίνητα και πεζούς. Στην περιοχή συνήθως περιπολούν μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ωστόσο, την ώρα των πυροβολισμών δεν υπήρχε κάποιος αστυνομικός στο σημείο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις για το συμβάν, ενδεχομένως ο δράστης να είχε κάνει κατόπτευση της περιοχής, πριν προχωρήσει στο χτυπημα του (το οποίο είχε μεγάλο βαθμό ρίσκου, λόγω του πολυσυχναστου σημείου όπου έπιναν μπύρα τα θύματα).

Οι αστυνομικοί αναζητούν διακαώς κάποιο καρέ από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων, το οποίο να αποτυπώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ενόπλου. Η συλλογή βίντεο από κάμερες άρχισε από το σημείο της επίθεσης στην Ακτή Μουτσοπούλου, ενώ όσο περνούν οι ημέρες ανοίγει ο κύκλος. Στόχος των αστυνομικών είναι να «πιάσουν» τον δράστη σε κάποιο σημείο της διαφυγής του, όπου ενδεχομένως χαλάρωσε και ίσως καταγράφηκε πιο καθαρά από κάποιο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της περιοχής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβολιασμοί: Έως τέλος Σεπτεμβρίου οι αποφάσεις για την επέκταση της υποχρεωτικότητας - Ποιους αφορά

Ανάλυση Newsbomb.gr: Ακρίβεια, αυξήσεις, πληθωριστικές τάσεις και εναρμονισμένες πρακτικές

Ανοίγουν τα σχολεία: Τα μέτρα για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στο Infographic του Newsbomb.gr