ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Σε βαθύ κόκκινο άλλες 9 περιοχές της χώρας

Lockdown: Σε βαθύ κόκκινο άλλες 9 περιοχές της χώρας

Lockdown: Αλλαγή επιπέδου επιτήρησης για ακόμη 9 περιοχές

Σύμφωνα με πληροφορίες σε 4 περιφέρειες και πέντε δήμους πρόκειται να ανακοινωθεί ότι θα εφαρμοστούν πιο σκληρά περιοριστικά μέτρα.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατά τη συνεδρίαση της σήμερα (12/03), εισηγήθηκε βαθύ κόκκινο, με το αυστηρό lockdown που αυτό συνεπάγεται, για τις Περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Μυτιλήνης, καθώς επίσης για τους δήμους Ιωαννίνων, Μετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου και Χανίων.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις έξι το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά, από το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες και για την Καθαρά Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η οποία ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής (12/03/2021), δεν συζητήθηκε η επανέναρξη των δραστηριοτήτων, είναι σαφές λοιπόν πως στην ατζέντα δεν βρίσκεται το θέμα των σχολείων, ενώ για την ώρα κλειστή θα παραμείνει και η αγορά.

Υπενθυμίζεται, ότι η συνεδρίαση ξεκίνησε με την καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διευθύντρια ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», κυρία Κοτανίδου, η οποία τόνισε ότι οι χθεσινές δηλώσεις της παραφράστηκαν, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε αναφέρει ότι η Επιτροπή «έχει χάσει το δρόμο της» και «η κούραση οδηγεί σε λάθος αποφάσεις».

Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει: «Η επιτροπή ενώ στην αρχή είχαμε πάρει τον σωστό δρόμο κάπου στην μέση τον χάσαμε και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας. Γίνονται κάποιες προσπάθειες και δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές θα είναι. Η εντύπωσή μου είναι ότι όλοι έχουμε κουραστεί. Οι συνεδριάσεις είναι πολύωρες με πολλές συζητήσεις και πολλά θέματα και ενδεχομένως αυτό να μας οδηγεί σε λάθος αποφάσεις και στην λάθος μεταφορά αυτών των αποφάσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η κυρία Κοτανίδου, παίρνοντας το λόγο σήμερα στην Επιτροπή, εξήγησε ότι οι δηλώσεις της παραφράστηκαν. Τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής δέχτηκαν τις εξηγήσεις της και θεωρούν το θέμα λήξαν. «Προχωράμε ενωμένοι» τόνισαν. Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τον Σωτήρη Τσιόδρα να παρουσιάζει τα δεδομένα της κατάστασης της πανδημίας στη χώρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Σοκ από τον θάνατο πεντάχρονης - Βρέθηκε κρεμασμένη από σκοινί