ΥΓΕΙΑ

Κοτανίδου στην Επιτροπή: Οι δηλώσεις μου παραφράστηκαν – Προχωράμε ενωμένοι

Κοτανίδου στην Επιτροπή: Οι δηλώσεις μου παραφράστηκαν – Προχωράμε ενωμένοι
INTIME NEWS

Η συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, το πρωί της Παρασκευής (12/03/2021) ξεκίνησε με την εντατικολόγο Αναστασία Κοτανίδου να δίνει εξηγήσεις στους συναδέλφους της για τις δηλώσεις της, που προκάλεσαν δυσαρέσκεια στα υπόλοιπα μέλη. 

Υπενθυμίζεται ότι η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διευθύντρια ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», στη διαδικτυακή εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών, με θέμα «Πανδημία και κοινωνική συνοχή», εμφανίστηκε να δηλώνει ότι η Επιτροπή «έχει χάσει το δρόμο της» και «η κούραση οδηγεί σε λάθος αποφάσεις». Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει: «Η επιτροπή ενώ στην αρχή είχαμε πάρει τον σωστό δρόμο κάπου στην μέση τον χάσαμε και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας. Γίνονται κάποιες προσπάθειες και δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές θα είναι. Η εντύπωσή μου είναι ότι όλοι έχουμε κουραστεί. Οι συνεδριάσεις είναι πολύωρες με πολλές συζητήσεις και πολλά θέματα και ενδεχομένως αυτό να μας οδηγεί σε λάθος αποφάσεις και στην λάθος μεταφορά αυτών των αποφάσεων».

Οι δηλώσεις της προκάλεσαν την αντίδραση άλλων μελών της Επιτροπής, όπως της καθηγήτριας Λοιμωξιολογίας Ελένης Γιαμαρέλλου. «Η κυρία για την οποία με ρωτάτε είναι εντατικολόγος, δέχεται πολύ φόρτο δουλειάς, έχει τρομακτική ευθύνη, και είναι επόμενο να είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να κουράζεται περισσότερο από άλλους ανθρώπους και να βλέπει τα πράγματα λιγάκι διαφορετικά» δήλωσε. Πιο αιχμηρή η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείο Σωτηρία και Πνευμονολόγος, Μίνα Γκάγκα η οποία είπε χαρακτηριστικά πως όταν κάτι δεν λειτουργεί ή το διορθώνεις ή παραιτείσαι. «Συμφωνώ με την κυρία Κοτανίδου ότι δεν πρέπει να λέει ο καθένας το δικό του και ότι για όλους μας υπάρχει κούραση» είπε αρχικά η κυρία Γκάγκα μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Εάν η επιτροπή δεν δουλεύει καλά πριν να βγει κάποιος να το πει, πρέπει να το διορθώσει εσωτερικά. Αν δεν λειτουργεί κάτι καλά ή το διορθώνεις ή λες εγώ δεν μπορώ να δουλέψω» συμπλήρωσε η ίδια και κατέληξε «πρέπει όταν τα πράγματα δεν είναι καλά να βγαίνουμε με μια φωνή». Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο καθηγητής Αθανάσιος Σκουτέλης, ο οποίος είναι και μέλος της μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. «Δεν έχουμε περιθώρια για αλλαγές μεγάλες και αυτοκριτικές. Πρέπει να ξεχάσουμε τις γκρίνιες και τις κριτικές».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η κυρία Κοτανίδου, παίρνοντας το λόγο σήμερα στην Επιτροπή, τόνισε ότι οι δηλώσεις της παραφράστηκαν. Τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής δέχτηκαν τις εξηγήσεις της και θεωρούν το θέμα λήξαν. «Προχωράμε ενωμένοι» τόνισαν. Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τον Σωτήρη Τσιόδρα να παρουσιάζει τα δεδομένα της κατάστασης της πανδημίας στη χώρα.

Στην ατζέντα βρίσκεται η παράταση του lockdown στην Αττική τουλάχιστον για μια εβδομάδα, μέχρι, δηλαδή, τις 22 Μαρτίου, αλλά και η ένταξη στο «βαθύ κόκκινο» νέων περιοχών, όπως η Χαλκιδική και τα Ιωάννινα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μέλη της επιτροπής δεν θα συζητήσουν κάτι ειδικό για την Καθαρά Δευτέρα, στην ατζέντα δεν βρίσκεται το θέμα των σχολείων ενώ για την ώρα κλειστή θα παραμείνει και η αγορά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καθαρά Δευτέρα: Ανοιχτά τα πάρκα για πέταγμα χαρταετού - Οι 6 εξαιρέσεις στη μετακίνηση εκτός νομού