ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εθνική Πινακοθήκη: Ο πίνακας του Πικάσο ξανά στο «φως» μετά από 9 χρόνια

Εθνική Πινακοθήκη: Ο πίνακας του Πικάσο ξανά στο «φως» μετά από 9 χρόνια

Εθνική Πινακοθήκη: Ύστερα από 9 χρόνια κρυμμένος σε αποθήκη στην Κερατέα ο πίνακας του Πάμπλο Πικάσο ήρθε ξανά στο «φως» - Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ

Μια υπόθεση που εδώ και εννέα χρόνια απασχολούσε τις αρχές, εξιχνιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας (28.06). Ο πίνακας του Πικάσο με τίτλο «Γυναικείο Κεφάλι», ένας πίνακας μεγάλης αξίας του ολλανδικής καταγωγής ζωγράφου Πιτ Μοντριάν, και ένα σχέδιο ζωγραφικής του Ιταλού ζωγράφου Guglielmo Caccia (Moncalvo), βρέθηκαν ενώ συνελήφθη και ένας εκ των δραστών.

Οι πίνακες που εκλάπησαν παρουσιάστηκαν το πρωί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατά την συνέντευξη Τύπου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Δείτε φωτογραφίες:

Όπως είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την παρουσίαση της εξιχνίασης «Έλληνας στέρησε τον πίνακα, Έλληνες τον βρήκαν».

Από την πλευρά της η κυρία Λίνα Μενδώνη έκανε λόγο για «μεγάλη συγκίνηση» από την ανάκτηση του πίνακα του Πικάσο υπενθυμίζοντας ότι «ο πίνακας έχει μια ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τους Έλληνες καθώς φέρει ιδιόχειρη αφιέρωση του Πικάσο».

«Γι’ αυτό ήταν αδύνατο να πουληθεί ή να εκτεθεί πουθενά γιατί ήταν αποδεδειγμένα προϊόν κλοπής», τόνισε η κυρία Μενδώνη.

Σύμφωνα με την ίδια «14 Μαΐου του 2021 η Πινακοθήκη άνοιξε τις πύλες της και δύο μήνες μετά επουλώνει το μέγιστο τραύμα της».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Ξεσπά ο πατέρας της Καρολάιν - «Ξεριζώθηκε η καρδιά μου, θα έσπαγα το κεφάλι του Μπάμπη»