ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χρώμα στην πατρίδα των καιρών

Χρώμα στην πατρίδα των καιρών

Όταν οι παλιοί …μπλέκουν με τους νέους τότε δημιουργείται μια εξαιρετική έκθεση που φιλοξενείται στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη και τιτλοφορείται «Χρώμα στην πατρίδα των καιρών.


Πρόκειται για ένα εικαστικό-ποιητικό γεγονός, στο οποίο 24 ζωγράφοι και 35 νέοι δημιουργοί σπουδαστές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, καταγράφουν με έργα τους την δραματική κατάσταση που ζει η χώρα μας σήμερα.Αφορμή για αυτό το εικαστικό - ποιητικό γεγονός, το βιβλίο - ποίημα ¨Πατρίδα των καιρών” του Γιώργου Δουατζή.

Στίχοι από το βιβλίο, επιλεγμένοι από τους καλλιτέχνες θα συνοδεύουν κάθε έργο στον κατάλογο, αλλά και στο χώρο της έκθεσης.

Την έκθεση, που θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 3 Απριλίου 2012, επιμελήθηκε η ιστορικός τέχνης Ήρα Παπαποστόλου. Σημαντικό μέρος των εσόδων από την πώληση των έργων θα εκχωρηθεί από τους δημιουργούς για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων στον Δήμο Ταύρου.

Μεταξύ των ζωγράφων είναι και οι: Αγγελίδης Νίκος, Αμάραντος Μιχάλης, Βατανίδης Στάθης, Γιαννακάκη Μαρία, Δρούγκας Αχιλλέας και Ψυχοπαίδης Γιάννης.

Από Δευτέρα 19 Μαρτίου έως την Τρίτη 3 Απριλίου 2012
Εγκαίνια: Δευτέρα 19 Μαρτίου